NovinkyPCPS4SeriályTéma dneXbox One

Lóže čarodějek – Dvanáct žen, které měly ovládnout svět

Profesionální zabijáci příšer. To jsou zaklínači ve světě Andrzeje Sapkowského. Ovšem tito válečníci by nikdy nevznikly nebýt čarodějů, kteří pomocí brutálních experimentů tyto mutanty stvořili. Ostatně o všech zaklínačích jsme vás už informovali. Nyní je na čase představit si jednu čarodějnickou organizaci, která operovala v Severních královstvích. Manipulovala s králi, ovlivňovala světovou politiku a plánovala tak nějak ovládnout celý svět. Pojďme se tedy podívat jak vypadala Lóže čarodějek a oněch jejich 10 věrných členek a ty 2, které tam patří jen okrajově. Pozor! Článek obsahuje spoilery knih i her.

Lóže čarodějek je tajné uskupení arcičarodějek, tedy těch “nejmocnějších” kouzelnic nejen ze Severních královstvích (Kovir a Poviss, Temerie, Redanie, Kaedwen atd.) ale i z Nilfgaardu. Poprvé se sešly hned několik týdnů po povstání na ostrově Thanned, kde čaroděj Vilgefortz společně s několika dalšími zradil a způsobil, že se na tomto ostrově mezi sebou pomlátilo spoustu čarodějnic a čarodějů z celých Severních království. Povstání mělo za úkol oslabit právě čarodějnou konklávy, která chránila Severní království. Na té si Nilfgaard už jednou vymlátil zuby, ale o historii světa Zaklínače někdy jindy…

Co je vlastně Lóže čarodějek? 

Poprvé se čarodějky setkali přes projekci na popud Filippy Eilhart, která přizvala Triss RanunculKeiru Metz, Margaritu Laux-Antille, Sabrinu GlevissigShealu de Tancarville, Francescu Findabair a Assire var Anahid. Tato první schůzka se uskutečnila na hradě Montecalvo, který byl majetkem Filippy Eilhart. Ze začátku mezi účastnicemi vzbudila přítomnost Francescy Findabair a Assire var Anahid spoustu rozpaků, protože Francesca pomáhala Nilfgaarďanům s povstáním na Thannedu a Assire sloužila Nilfgaardu. Během této jejich rozmluvy ale došlo k nějakým základním „podmínkám“ ohledně vzniku Lóže. Především že v Lóži nebudou žádní muži a bude politicky nezávislá a tajná. Uznali i to, že je potřeba mít i další členky, další mocné čarodějky, aby onen počet stoupl na 12. Assire se tak nabídla, že jednu členku přivede, Francesca dvě a Filippa se postará o tu poslední.

Druhé setkání, které rozhodlo o osudu 

Druhé setkání proběhlo v Montecalvu už naživo. Assire var Annahid pozvala jako členku další nilfgaardskou čarodějku, Fringillu Vigo. Francesca Findabair přivedla Idu Emean aep Sivney a Yennefer z Vengerbergu. V tajné organizaci tak nyní bylo 11 členek a přišel čas na to představit, kdo bude tou dvanáctou. Filippa představila svůj plán. Ten byl vcelku jasný, ovládnout bohatá království Kovir a Povis tím, že poslední členkou bude Cirilla, Lvíče z Cintry, která se provdá za dědice Koviru Tankreda Thyssena. Na plánu se překvapivě všechny čarodějky shodly. Jenom Yennefer byla proti, mohl za to především její vztah s Ciri, kterou pokládala za vlastní dceru. Pomocí portálu tak ze setkání utekla s cílem nalézt svou adoptivní dceru sama a uchránit ji před připraveným osudem.

Yennefer se tak nedá plnohodnotně počítat mezi členky, nicméně nakonec Ciri přeci jen nechala rokovat s Lóží, tudíž ji sem budu počítat. Nedá se jí ale upřít, že si před mocí, kterou organizace nabízela, vybrala rodinu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Následující stránka

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button