NovinkyPCPS4SeriályTéma dneXbox One

Lóže čarodějek – Dvanáct žen, které měly ovládnout svět

Francesca Findabair 

Enid an Gleanna, Sedmikráska z Dolin nebo Francesca Findabair je elfská čarodějka a později vévodkyně elfů z Dol Blathana. Titul jí dal císař Emhyr var Emreis za pomoc v boji se Severními královstvími. Také se o ní říká, že je jednou z nejkrásnějších žen vůbec, ne-li vůbec ta úplně nejkrásnější. 

Francesca Findabair jako elfí Vědoucí toho také věděla hodně o Starší krvi. Hodně také zamíchala s dějinami a vlastně i díky ní je Ciri naživu. Pomohla totiž zachránit Adelu, dceru proslulé Falky. Tu chtěl nechat zabít tehdejší král Goidemar Temerský a Francesce se povedlo zamíchat právě Falky narozenou dcerku mezi králova novorozeňata.

Francesca se poté stala členkou Kapituly Bratrstva čarodějů, kde fungovala jako jedna z nejvyšších představitelek. Emhyr ji však slíbil, že pokud se k němu a Nilfgaardu přidá, za odměnu ji bude dáno Dol Blathana, ze kterého se bude moci stát elfský stát. Ona nabídku přijala. Filippa Eilhart její spiknutí odhalila. Francesca byla potom odvedena k soudu, kde byla odsouzena k smrti. Převrat na Thannedu ale proběhl tak rychle, že byla osvobozena a získala Dol Blathana. 

Nový elfský stát však nebyl pro všechny. Jednotky Scoia’tael měli smůlu, protože to byli „teroristi” a Francesca souhlasila s podmínkou, že tito rebelové nebudou do Dol Blathana přizvání. Rozkmotřila se tak i s Filavandrelem, králem elfů. Po její korunovaci ji Filippa Eilhart přizvala do Lóže a Francesca nabídku přijala. Mimochodem byla to také Francesca, které se podařilo chytit Yennefer a proměnit ji v sošku. Proměnila ji zpět až před druhým srazem na Montecalvu. 

Po bitvě u Brenny, kde byl Nilfgaard definitivně poražen (teda poprvé v knihách) a začaly se vyjednávat podmínky míru měla Francesca opět štěstí. Aedirnský král Demawend, kterému Dol Blathana patřilo nabídl nové elfské královně, že si území může nechat, pokud se stane aedirnským vévodstvím. O několik let poté, když elfové opouštěli „náš svět” odešla i sama Francesca a elfové vzali všechny její obrazy, aby už nikdo Sedmikrásku z Dolin nespatřil. 

Předchozí stránka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Následující stránka

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button