NovinkySeriály

Netflix rozšiřuje obsazení Zaklínače | Novinka

Streamovací platforma Netflix oznámila dalších 7 postav, se kterými se setkáme v 2. sérii Zaklínače. Postava Filippy Eilhart byla oznámena už dříve. Nyní jsme zjistili, kdo vdechne podobu Nenneke, Fennovi a Codringherovi, Riencemu, Dijkstrovi a Ba´Lianovi. Předem upozorňuji, že se jedná o Netflix, takže moc neočekávejte nějaké držení se knižní předlohy. Na druhou stranu, nemalujme předem čerta na zeď.

Tři ženské a čtyři mužské charaktery

Začněme asi těmi dvěma nejrozporuplnějšími postavami. První obsazenou bude Nenneke, kněžka bohyně Melitelé a představená chrámu této bohyně v Ellanderu. Geralta zná od jeho mladých let. Má velice složitý vztah s Yennefer, se kterou se prostě nedokáže snést. Je věhlasnou léčitelkou a bylinkářkou, známou i mimo hranice Temerie. Do její role byla obsazena herečka tmavé pleti, Adjoa Andoh As (Dospělost, Roztříštění).

Druhou velice propíranou postavou byla Filippa Eilhart, které se ujme také herečka tmavé pleti, Cassie Clare (7 životů, Death Race: Beyond Anarchy). Mladá britská herečka zatím není moc známá, ale své nemnohé role zatím vždycky zvládla bravurně. Bude hrát právě zmíněnou Filippu, rádkyni krále Vizimira Redanského a milenku špeha Dijkstry. Je také známá jako čarodějka z Tretogoru nebo paní z Montecalva. V knihách i seriálu by měla ale především vystoupit jako zakladatelka Lóže čarodějek.

Dvojice známých Dorianských detektivů Codringhera a Fenn bude pro seriál také obměněna. Zatímco Codringehra ztvární herec Simon Callow (Fantom Opery, Zlaté časy), tak do role Fenna bude obsazena herečka Liz Carr (OA, Silent Witness). Zde je otázkou, proč Netflix opět změnil pohlaví postavy, ale je nutné připomenout, že vzhled Fenna nebyl nikdy v knihách pořádně popsán, protože se jednalo tajného partnera Codringhera. Navíc stále nevíme, jestli bude ono pohlaví skutečně změněno, myslím si, že herečka bude schopna zahrát jak mužskou tak ženskou roli. V knihách dvojice pomohla Geraltovi řešit záhadu ohledně Akerspaarkových.

Další přidaná postava

Přidanou postavou bude Ba´Lian, kterého zahraje Kevid Doyle (Smrt v ráji, Panství Downton). Ten by měl být jedním z redanských špehů pod vedením Dijkstry.

Rienceho ztvární herec Chris Fulton (Král Psanec, One of Us). Rience byl služebníkem mága Vilgefortze a byl známý tím, že je ještě horším člověkem než mágem. V knihách má tato postava docela velikou roli, protože se jedná o někoho, kdo se účastnil událostí na Thannedu nebo vyjednávání s Bonhartem ohledně Ciri.

Posledním nově obsazeným v druhé sérii Zaklínače je slavný redanský špeh Dijkstra, známá „hora svalů“, ale s neuvěřitelně bystrým mozkem. Jeho jedinýma přímým nadřízeným je oficiálně král Vizimir II. Redanský. Jako velký vlastenec je mu také věrný a to i přesto, že jeho milenkou je samotná Filippa Eilhart. Do jeho role byl obsazen herec Graham McTavish (Creed, Aquaman,).

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Back to top button