HryMAGlajzNovinkyTéma dne

Nejlepší karetní minihry všech dob

Všelijaké minihry k videohrám prostě patří a většinou nejsou na škodu. Naopak mohou pomoci zpomalit svižné tempo hlavního příběhu, hráč se při nich uklidní a přijde trochu na jiné myšlenky, případně objeví, kolik práce do vypracování minihry šlo. V minulosti jsme několikrát mohli vidět, že vývojáři své hráče skutečně překvapili tím, že do své hry umístili další hru, ať už originální nebo šlo třeba o původní Doom.

V tomto článku se nicméně podíváme na ty nejlepší a nejzajímavější karetní minihry, které můžeme ve videohrách najít a strávit v nich opravdu hodně času.

Poker v Read Dead Redemption

Nemůžeme začít ničím jiným než pokerem, který do svých her zakomponovalo nespočet studií. Není se čemu divit, protože jeho online verze už od nultých let stále roste na popularitě a dnes ho nabízí mnoho různých společností jak v prohlížeči, tak v aplikaci. Jelikož ne každý chce hrát na počítači, samozřejmě je trh otevřen také hraní na mobilu, přičemž si v podstatě jen stačí vybrat společnost a podívat se, co vlastně nabízí a jak se do hry pustit. Podobně jako se do hry může člověk pustit v kůži Johna Marstona nebo Arthura Morgana.

Samozřejmě, poker najdeme v mnoha dalších titulech jako Far Cry 3 nebo Dead Rising. Ten v podání Read Dead Redemption se nám zapsal do paměti především tím, jak dokáže hráče strhnout a opravdu mu dá pocítit atmosféru divokého západu. Není divu, že v minulosti byly právě westerny nejoblíbenějším filmovým žánrem, jelikož atmosféru uměly podat výborně, což se úspěšně daří i těmto hrám od studia Rockstar. Jakmile se člověk usadí ke stolu a vrhne se vstříc variantě Texas Holdem, k uším mu doléhají zvuky typické pro salóny nacházejících se na divokém západě a hráč si opravdu připadá, jako by tam byl. Tohle se prostě Rockstartu povedlo stejně jako oba tituly s názvem Red Dead Redemption, které už dnes patří mezi klasiky.

Starověký Pazaak

Vzhledem k obrovské popularitě Hvězdných válek by asi bylo s podivem, kdyby tento fandom neměl vlastní karetní hru. A také, že má. Dle dostupných informací je Pazaak prastarý a vznikl bez lidského přičinění. Kdysi dávno byla mimozemšťany natolik oblíbená, že se hrála snad ve všech podnicích v celé galaxii, a jelikož nejde o extrémně složitý koncept, hráči si ji v titulech Knights of the Old Republic I a II rychle oblíbili. V poslední době se hovořilo o remaku těchto titulů, kde bychom si Pazaak mohli snad zahrát v lepší grafice, leč zprávy nejsou v tomto ohledu příliš pozitivní.

Jedná se o karetní hru pro dva hráče. Oba mají dva balíčky karet. Ten hlavní obsahuje deset karet od -6 do 6, leč hodnoty mohou být rovny i +/- 1 až +/- 6. Na začátku hry si hráč vytáhne čtyři karty z hlavního balíčku, které se nedoplňují. Z vedlejšího balíčku o čtyřiceti kartách s hodnotami od 1 do 10 pak hráči pokládají karty na stůl, přičemž po každém vyložení mohou mezisoučet upravit kartou z ruky. Cílem je se součtem všech vyložených karet co nejvíce přiblížit číslu 20, ale nepřesáhnout.

Pokud se hráč kdykoliv rozhodne, že už další karty přidávat nechce, může tak učinit. Do konce hry tedy stojí. Automaticky také stojí ve chvíli, kdy dosáhne součtu 20. Hraje se na tři sety, remíza nikomu bod nepřidává ani neubírá.

A co Final Fantasy?

Tato obrovská herní franšíza, jež už také patří mezi klasiky, rovněž nabízí možnost si zahrát vlastní karetní minihru s názvem Triple Triad. Dle legendy vznikla z tarotových karet a popularitu si získala mezi vojáky, kteří se svou karavanou absolvovali dlouhá putování. Aby zahnali nudu, pouštěli se právě do hry Triple Triad, leč později se karetní hra rozšířila po celém světě.

Ve Final Fantasy musí hráč karty nejprve získat tím, že bojuje s monstry, poráží ostatní hráče, případně využívá v boji jistou schopnost. Každá karta pak má čtyři čísla pro každý roh a také znázorňuje, který element reprezentuje, tedy Vodu, Oheň, Zemi a podobně. Cílem je získat oponentovy karty na hracím poli 3×3.

Hráči začínají s pěti kartami a umisťují je na hrací pole. Hráč získá soupeřovi kartu tak, že čísla v rozích jeho karty jsou vyšší než čísla soupeřovy karty. Jakmile jsou pole zaplněná, vítězí hráč, jenž sebral soupeři více karet. Dobré je mít na paměti, že hráč, který nezačínal, má jednu kartu stále v ruce, přičemž ta se do konečného součtu počítá také.

Connor Stark

Neustále se učím a snažím zlepšovat. Vyzkoušel jsem desítku koníčků, do kterých jdu all-in po dobu prvního učení se, kdy jde učící křivka strmě nahoru: Yoyování, Discgolf, Zouk, Kendama, Cardistry, Magic:The Gathering, Dota 2. Nyní je to primárně stavba FPV dronů, acroyoga, a největší záliba ze všech: Řídit FYFT. Své zkušenosti o produktivitě sdílím na svém webu Stark.CEO

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button