MobileNovinkyPC

Další Harry Potter hra na obzoru!

Hry z universa Harryho Pottera byly vždy zlatý důl. Kdo by neznal brýlatého kouzelníka a jeho školní dobrodružství ve Škole čar a kouzel v Bradavicích. Oficiální hry dle filmů a knížek nám vycházely pod záštitou EA a už jsme si mysleli, že po skončení sedmého dílu se Harry Potter na herní obrazovky nikdy nevrátí. Nemohli jsme být více na omylu! Nejprve se začalo mluvit o (nyní zpožděném) Hogwarts Legacy a jak se tak zdá, Harry Potter je studnice nápadů a už tu máme další!

Harry Potter na mobily?

Celým názvem Harry Potter: Magic Awakened je chystané RPG z prostředí kouzelnické školy v Bradavicích. Budeme hrát za studenta jedné ze čtyř kolejí, studovat magii, zkoumat Bradavice i jejich blízké okolí a dokonce se utkáme v boji proti jiným kouzelníkům. To vše slibuje nově připravované RPG z dílny studia Portkey Games. Radost trošku kazí fakt, že se jedná o mobilní hru, která vyjde i pro PC, nebudeme ale hned panikařit. Jak je vidět i na oficiálním traileru, systém combatu ve hře je vymyšlený dost zajímavě. Nebudeme totiž jen mačkat nějaké tlačítka a sesílat kouzla jeden na druhého. Systém boje je vedený skrze kartičky, které představují určitá kouzla. Inventář tedy nabízí určitý počet kouzel, které se během hraní naučíte a ty pak můžete dle libosti sesílat na nepřítele.

Dočkáme se v Česku?

Teď k té malinko horší zprávě. Harry Potter: Magic Awakened má prozatím oficiální vydání jen ve vybraných regionech. Oficiálně víme, že hra vyjde pro Taiwan, Hong Kong a Macau. Jestli se dostane do dalších států, nebo rovnou do celého světa, prozatím nevíme. Úplně bychom ale možnost globálního releasu nezavrhovali. Už jen díky oficiálnímu traileru, který je kompletně v angličtině a texty ve hře jsou také anglicky. Už toto nám dává jakousi naději, že bychom se mohli dočkat i my v České republice. Pro další informace můžete navštívit i oficiální stránky hry. Jak se stavíte vy k další hře z prostředí Harryho Pottera? Máte pocit, že tenhle příběh by měl už být uzavřený, nebo jakoukoliv návštěvu Bradavic uvítáte?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button