NovinkyNovinky HWPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Které PS4 příslušenství bude fungovat na PS5?

Sony oznámilo, které periferie z PlayStationu 4 budou kompatibilní na nadcházejícím PlayStationu 5! Konkrétně tedy: veškeré speciální příslušenství, jako jsou závodní kola, arkádové gamepady a gamepady určené pro létání budou s PS5 hrami fungovat stejně tak, jak na PS4. Platinum i Gold wireless headsety, ale i headsety třetích stran budou také kompatibilní s PS5. Nakonec i PlayStation Move Motion a VR Aim Controllery, stejně jako PlayStation VR, budou také fungovat na VR hrách pro PS5.

Zajímavostí je, že DualShock 4 gamepad sice bude oficiálně podporován i na PS5, a bude fungovat na všechny hry z PS4, ale hry určené pro novou generaci PS5 už s ním mohou mít problém. Podle Sony budou hry využívat mnohem více vlastností nového DualSense wireless gamepadu. Nechtějí omezovat vývojáře, takže nebudou vynucovat zpětnou kompatibilitu s DualShockem 4. Posledním oznámením bylo, že PlayStation Camera sice bude fungovat s PS5, ale bude vyžadovat speciální adaptér, který však bude dodán těm s PS VR zdarma. Detaily budou oznámeny později.

Xbox na toto oznámení uvedl na Twitteru, že Xbox Series X bude zpětně kompatibilní s Xbox One gamepady napříč všemi novými hrami. Otázkou je, jestli tím nezdůrazňují, že nový ovladač pro Series X bude zcela totožný s tím starým.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button