NovinkyPCPS5Xbox Series X

Přídavek Merlin The Dog pro Call of Duty Warzone je pay-to-win

Hráči obviňují Warzone z pay-to-win ihned poté, co byl do nejnovějšího prémiového battle passu přidán nezabitelný psí společník, který štěká a vrčí, když jste v blízkosti nepřítele.

Začátkem tohoto týdne se Call of Duty podělilo o podrobnosti k pátému prémiovému battle passu pro Warzone a Modern Warfare 2, BlackCell. Vedle obvyklých nabídek, jako jsou nové skiny zbraní, skiny operátorů a… obrazovka s mluvící zbraní (neptejte se), představuje battle pass také nového agenta jménem Arthur, který přichází s prvním “volitelným taktickým zvířecím společníkem” ve hře, což je v tomto případě pes jménem Merlin.

Nejprve internet s radostí vzpomínal na časy Call of Duty: Ghost a oslavoval Merlina jako pravého nejlepšího přítele, ale nyní, když se jim skutečně dostal do rukou, ho někteří hráči označují za jasný příklad toho, že se ve Warzone platí za výhru. Pro začátek, Artuše a Merlina lze odemknout pouze zakoupením prémiového battle passu BlackCell, který stojí 29,99 dolarů, což znamená, že ti, kteří si ho nezakoupí, nemají šanci operátora ani jeho psa odemknout.

To je všechno v pořádku, pokud dvojice nenabízí žádné taktické výhody, ale jak upozornil uživatel Twitteru ModernWarzone, vybavení Merlina má některé jedinečné efekty, které by někteří mohli považovat za “pay-to-win”. Pokud má hráč vybaveného Merlina i perk “Vysoký poplach” (který obvykle způsobí, že obrazovka svítí, když na vás nepřítel míří mimo váš zorný úhel), pak Merlin na nepřítele štěká a vrčí, čímž mu v podstatě dává zvukový signál, když je poblíž nepřítel, kterého nevidí.

Podle informací na Twitteru Call of Duty Updates je tento zvukový signál doplňkem k běžnému vizuálnímu záblesku, který hráči získají díky vybavení High Alert, a nikoli jeho náhradou. V kombinaci s tím, že Merlina nelze zabít (což je rozhodně dobře, když se nad tím zamyslíte), to vypadá jako nefér výhoda pro hráče, kteří ho vlastní. Merlinovo jedinečné reakční chování na nepřátele na bojišti také není zmíněno v příspěvku na blogu oznamujícím jeho příchod a bylo to něco, co bylo zmíněno až v rámci poznámek k patchi.

Všechny tyto faktory dohromady způsobily, že někteří hráči obvinili nejnovějšího provozovatele Warzone z pay-to-win praktik, protože podle některých je zvukový pokyn příliš velkou výhodou. Co si o tom myslíte vy? Je podle vás Merlin přínosem, nebo naopak mínusem pro COD: Warzone?

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button