MobileNintendoNovinkyPCXbox OneXbox Series X

E3 2021 | Den Třetí – Devolver Digital Showcase

Očekávaná konference šprýmařů z Devolver Digital už konečně proběhla a můžu vám říct, že začala absolutním masakrem. Dostali jsme totiž další gameplay trailer na Shadow Warrior 3 a vypadá to, že jestli bude v nejbližší době nějaká hra schopná konkurovat svojí kvalitou a brutalitou Doomu Eternal, tak to bude právě tenhle polský a za vlasy přitažený nářez. Dočkáme se ho na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Konference pokračovala shrnutím příběhu v takzvaném Devolver Cinematic Universe, který se táhne už od E3 z roku 2017. Představení Devolver Digital bylo vždycky plné krve, nikdy jste pořádně nevěděli, co se děje, ale líbilo se vám to. Tenhle rok jsme sice bohužel moc falešné krve nedostali, a navíc jsem z té jejich příběhové linky tak zmatený, že se o ní ani nepokusím psát. Jediné, co mi utkvělo v hlavě, byl herec, který se až moc podobal Jasonu Momoovi.

Stejně jako každý rok si studio Devolver Digital dělalo legraci z obchodních praktik velkých vydavatelství. A tentokrát se zaměřili na předplatné her a představili svůj Devolver MaxPass+, díky kterému byste měli přístup ke koupi vybraných titulů od Devolver Digital.

Konečně ty trailery

První představenou hrou je Trek to Yomi. Adventura, ve které se dostanete do kůže Hirokiho, mladého japonského bojovníka, který chrání svoje město a blízké proti všem hrozbám, a to i těm nadpřirozeným. Výpravu má pak okořenit zajímavý 2D soubojový systém. Ten mi celkem připomněl combat mobilní hry Shadow Fight, nejspíš to je ale způsobené japonským zasazením a epickým pozadím soubojů. Hra má vyjít a v roce 2022 na současnou i minulou generaci konzolí i PC a já ji rozhodně mám v plánu sledovat.

Rychlostí světla se k nám také blíží early access hry Phantom Abyss. Tahle multiplayerová šílenost, ve které si zahrajeme na takového Indiana Jonese, má nabízet procedurálně generované levely, nebo v tomto případě spíše chrámy. Ty jsou samozřejmě plné pastí, které vám mají zabránit v ukradení posvátného artefaktu. Na každý chrám ale máte vždy jen jeden pokus a jediné, co vám může pomoci, jsou duchové jiných padlých hráčů. Ti vám svoji smrtí ukážou pasti a nástrahy, kterým se musíte vyhnout. Když nakonec někdo artefakt najde, tak už si v daném chrámu nikdo nezahraje. Předběžný přístup nás čeká už 22. 6. 2021.

Magič s bambitkou? Kde a za kolik?

Jak by to vypadalo, kdyby čaroděj dostal do svých pařátů pořádnou bambitku? Asi nějak takhle. Od vývojářů z Galvanic Games nám totiž byla oznámena hra Wizard with a Gun. A už jen hudba v traileru ve mně vzbudila nutkání hodit si tuhle survival akci do svého Steam wishlistu. A co že se vlastně jedná? Jde prý o kooperativní survival titul, odehrávající se v magické divočině, která je plná nejrůznějších příšer a nebezpečí. Naštěstí u sebe máte svoji bambitku s hromadou různých typů střeliva. Wizard with a Gun zatím lehce připomíná suprový survival Don’t Starve, takže pokud se vše podaří, tak se máme v roce 2022 na co těšit.

Další hrou, která se k nám rychle blíží, je Death’s Door. Tahle RPG adventura od studia Acid Nerve, ve které hrajete za agresivního vránu, má vyjít na Xbox One, Xbox Series X/S a samozřejmě taky na PC. Hledat ukradenou duši, což je vašim hlavním úkolem, můžete už 20. 7. 2021.

Karet se rozhodně nebojím

Měli jste někdy naděláno v kalhotách, zatímco jste poráželi AI v karetní hře? Já zatím taky ne, něco takového ale dost možná zažijeme v nově oznámeném titulu Inscryption. Ten totiž kombinuje hraní karet a únikovou hru s pořádným hororovým příběhem. Kromě toho ale o hře zatím skoro nic nevíme. Jen to, že i když byla hra oznámena teprve nyní, vyjde ještě v letošním roce. Díky tomu, že vývojáři z Daniel Mullins Games, kteří na Inscryption pracují, mají za sebou povedené hry jako Pony Island nebo The Hex, tak si myslím, že tohle bude opravdu zážitek. Hra je prozatím ohlášena pouze na PC.

Ani tento rok Devovler Digital nezklamalo a podobně jako minule připravilo hru úplně zdarma. V roce 2020, jsme dostali Devolverland Expo, ve kterém jsme prozkoumávali zavřený festival Devolver Digital her, zatímco jsme po hlídacích dronech stříleli z vrhače triček. Tentokrát dostaneme Devolver Tumble Time, který se ve svém vtipném traileru chlubí návykovostí a tím, že do něj za chvíli naházíte svoje jmění.

Jen na Nintendo Switch se teď taky připravuje oldschoolová hříčka Demon Throttle. Ve ní máte za úkol porážet obrovské démony. Na hře není ale zajímavý jen gameplay. Titul půjde zakoupit pouze jako fyzická kopie, což rozhodně zaujalo nejednoho hráče.

Další nadupanou předváděčkou bylo také IGN Expo, tak se na něj nezapomeňte podívat!

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button