NovinkySeriály

Druhá série seriálu Zaklínač oficiálně dotočena | Novinka

Netflix potvrdil, že produkce 2. řady seriálu Zaklínač byla oficiálně ukončena už 31. března 2021. Vše nyní přechází do postprodukce. Objevila se tedy naděje, že se seriálu dočkáme už koncem letošního roku a ačkoliv seriál fanouškovskou základnu Zaklínače spíše rozděluje, troufám si říct,  že je stále na co se těšit.

Složité natáčení a spoustu změn

Nutno zde připomenout, že celé natáčení bylo velice složité. Nejdříve bylo odkládáno a přesouváno především kvůli probíhající pandemii koronaviru. Poté se zranil Henry Cavill (Muž z oceli, Justice League), bez kterého se nedá natáčet, protože hraje Geralta z Rivie. Ten také poděkoval všem svým spolupracovníkům, a připravil pro ně i malý dárek. Malou sošku se symbolem série Zaklínače odkazující na hlavní příběhové trio, Geralta, Ciri a Yennefer.

Podle informací, které pravidelně utíkají na internet nebo je zveřejňuje samotný Netflix, bude hodně na co se těšit. Seriál se sice už hodně odklonil od své knižní předlohy (soupis největších rozdílů zde), ale určitě uvidíme všechny přeživší zaklínače školy vlka (Vesemira, Lamberta, Eskela), kteří budou pomáhat Geraltovi trénovat Ciri na Kaer Morhen. Tam s nimi bude i zaklínač Coen, u kterého se stále neví, ke které škole patří, nicméně už léta se mu přisuzuje zaklínačská škola Gryfa. Uvidíme opět postavy Triss a Fringillu Vigo. Z čarodějnic Lóže se objeví i Franceska Findabair nebo Filippa Eilhart, což znamená jediné: dočkáme si i povstání na ostrově Thanned.

Ačkoliv patřím mezi odpůrce seriálu, pořád se na něj i těším. Zaklínač patří mezi mé nejoblíbenější fantasy romány a pokud si člověk odmyslí všechny výmysly (jako těhotenství Francesci), je to prostě značka, která si své seriálové zpracování zaslouží. O jeho oblíbenosti navíc svědčí i příprava prequelu Blood Origin (o něm více zjistíte zde).

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button