ExkluzivněNovinkyPS5

PlayStation 5 Showcase 2020

Právě teď vysílá Playstation, tedy Sony, svůj náhled na hry, které vyjdou zároveň s konzolí nové generace Playstation 5, nebo krátce po něm. A musím říct, že už začátek přenosu byl zajímavý hned díky několika kouskům :

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Už předešlý díl Spidermana na předchozí generaci PS4 byl našlapaný technickými vychytávkami. Nový díl na PS5 vypadá ovšem neskutečně. Dostalo se nám i gameplay záběrů. Ty působí naprosto přesvědčivě a čistě. Ladnost pohybů a přechod do jiných, detaily okolí, osvětlení…. Paráda. V tomto díle by se měly proti sobě utkat dvě frakce. A vy, kdo jiný taky, jim budete muset zabránit v tom, aby rozmašírovali město a nadělali paseku. Celá ukázka byla jasně strojená a můžeme předpokládat, že chtěli z PS5 vyždímat maximum. Ovšem pokud Spidermanovi zůstane všechno to co mu šlo v předešlém díle, což i díky stejným HUD a bojovým ukazatelům nasvědčuje že ano, pak to bude nářez. Protože v takovémto kabátku si ho bude chtít zahrát každý nadšenec i neznalec! Tady důkaz té parády:

Call of Duty: Black Ops Cold War

Hráli jste někdy CoD? Ano? Pak je vám zbytečné popisovat, o co vlastně půjde, protože krom jakéhosi vyprávění je to pořád CoD jak ho známe. Pokud ne, nechejte mě vám to trochu přiblížit. Call of Duty má již léta takový svůj vlastní styl kampaní. Jste prostě hrozně drsní a ti co jdou s vámi jsou taky hrozně drsní. Nee, jsou to sráči. My jsme drsní. No a tak nějak celkově a drsně procházíte kampaní jednu misi za druhou a každá je šílenější než ta první. Všechno kolem vás lítá vzduchem, zpomalenými záběry vám lifrují totální haluze a neskutečné náhody epických rozměrů přímo do xichtu, až je to vlastně celkem sranda. A proč vlastně ne? Vždyť jste fakt drsní! A k tomu všemu samozřejmě dostanete i multiplayer, kvůli kterému si to většina lidí koupí. O jeho kvalitách nepochybuji, tohle CoD vždycky zvládalo dobře. Samozřejmě že vizuální stránka věci je na výbornou a nezbývá než se kochat celou tou šílenou akcí co nás čeká:

Resident Evil Village

Capcom nám servíruje další díl hororové hry Resident Evil. Tentokrát však nepůjde tolik o samotné zombie, ale ocitneme se ve vesnici. Vesnici situované do mrazivého prostředí, plné močálů, opuštěných chalup (vsadím se, že ne tak docela) skal a lesů. A v této oblasti si lidé vyprávějí různé příběhy, hnusné staré báby vám tlačí do kebule že vesnici svírá hrozné tajemství a že tohle neštěstí zase přichází. No ale že vy jste se ještě z hororů nepoučili, tak samozřejmě chcete pátrat. A dámy a pánové, po shlédnutí trailerů mám pocit, že nás bude spousta se sevřenými půlkami. Z nového dílu jde cítit hodně mytologie a tak krom vyskakujících zmutovanců nás bude čekat zcela jistě i větší hrozba. A nejspíš ne jen jedna.

David "Salamista" Hrňa

Všichni máme jedno společné - máme rádi hry! Ať hraješ na čemkoliv a cokoliv, jde nám o zábavu! Toho se držme.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button