FilmyNovinkySeriály

Streamovací služby v Česku. Co stojí za vaše peníze?

Streamovací služby zažily v roce 2020 boom. Není se čemu divit, okolnosti ve světě donutily prakticky celou planetu zastavit veškerý život. Mnoho z nás tedy proleželo u TV a sledovali oblíbené seriály, nebo procházeli knihovny streamovacích služeb, aby našli něco zajímavého. Proto by bylo fajn, podívat se na možnosti, které v česku máme a jaké streamovací služby jsou zde dostupné. Protože už to dávno není jen o Netflixu a nabídka je víc než široká.

Netflix – český dabing/titulky, 199Kč – 319 Kč /měsíc

Začněme tou nejvíce rozšířenou streamovací platformou. Netflix je na scéně dlouho. Když se někoho zeptáte na streamovací službu, asi vám obratem odpoví “Netflix & Chill”. V roce 2019 se Netflix dočkal oficiální české podpory i českého rozhraní. Službu si můžete pořídit ve 3 variantách. Základní “basic” za cenu 199Kč/měsíc nabídne sledování na 1 zařízení a přístup k celé knihovně. To nejdražší předplatné za 319Kč/měsíc pak nabízí až 4 současně sledující zařízení nebo Ultra HD obraz. Netflix je určitě velký hráč a své místo na trhu má.

HBO GO (HBO MAX) – český dabing/titulky, 159 Kč/měsíc

Máme tady hlavního konkurenta Netflixu. HBO GO, nebo-li od letošního roku HBO MAX. Narozdíl od konkurenta nabízí jednotnou cenu za poskytované filmy i seriály. HBO GO si můžete předplatit za cenu 159Kč/měsíc. Za tuto částku dostanete přístup k celé knihovně filmů i seriálů. Sledovat můžete na dvou zařízeních současně. Platforma nabízí kompletní českou podporu, dabingy i české titulky. HBO GO zatím statně konkuruje Netflixu a jeho pořízení rozhodně stojí za zvážení.

https://youtu.be/lHbMubsep20

Prime Video, český dabing/titulky, 79 Kč/měsíc

Třetí velký hráč streamovacích služeb v česku je Prime Video od Amazonu. Pomalu ale jistě nám prorůstá do české republiky a čím dál více titulů se objevují s českými titulky nebo dokonce dabingem. Rozhraní prozatím nabízí stále pouze angličtinu ale najdete zde i seriály nebo filmy, které jsou s titulky nebo celým dabingem. Cena služby je pouhých 79 korun což je na nabídku, kterou na Prime Video naleznete úplně úžasná nabídka.

Funimation, Crunchyroll a Hulu

Tyto streamovací platformy se specializují vyloženě na anime seriály a filmy a celkovou kulturu ohledně japonských filmů. Protože je ale fanouškovská základna nadšenců do mangy či anime stále větší, i tyto platformy si pomalu na trhu hledají své místo. Pokud vy hledáte kde v klidu a pohodlí sledovat oblíbené anime, vyzkoušejte jednu z těchto platforem.

https://youtu.be/dd28U6nufKs

Disney+, český dabing/titulky, 180 Kč/měsíc

Ano víme, nekřičtě. Disney+ prozatím v české republice dostupný není. Očekáváme ale příchod myšáka ke konci letošního roku. Služba se pomalu ale jistě rozrůstá a jejich nabídka filmů a seriálů ze světa Star Wars je silným nábojem proti velké konkurenci. Za cenu 180 korun nám Disney+ slibuje kvalitu ve 4K i kompletní český dabing všech filmů a seriálů. Oficiální datum spuštění služby zatím nevíme, ale toto bude velké.

To bychom měli nějaký základní seznam těch největších streamovacích platforem na českém trhu. Mohli bychom zde také zahrnout například Apple TV, ale zde je menší limitace nutnosti vlastnit zařízení od jablíčka. Tak či tak, pokud byste se rozhodli zaplatit každou z uvedených služeb, máme to měsíčně za více než 500 korun. Není to úplně drobná částka ale množství nabízeného obsahu, které tyto streamovací služby nabízejí je tak enormní, že v dnešní době ani nestojí za to nelegálně stahovat. Zvlášť když většina z těchto platforem mám výborně fungující mobilní aplikace a můžete tak sledovat kdykoliv a kdekoliv. Které služby si platíte vy? A jaký je váš favorit?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button