NovinkyPCXbox OneXbox Series X

E3 2021 | Den čtvrtý | Xbox; Microsoft

Dnešní část E3 začala opravdu vyčerpávající konferencí. Představeno bylo několik desítek titulů a my vám zde představíme ty nejzajímavější z nich. Konference se zaměřil na Xbox, Bethesdu a Microsoft. Některé tituly vypadají opravdu pěkně a některé ještě lépe. Největší tahák a exkluzivní novinka RedFall nám doslova vyrazila dech. Mrkněte se.

Starfield

První originální RPG od Bethesdy po 25 letech. Na hru se můžeme těšit 22. listopadu 2022. Hrát budete za vesmírného veterána, který má za úkol prozkoumat hluboký vesmír a odpovědět na největší tajemství lidstva. Ale má to menší háček. Cestování bude dost nebezpečné. Každá chybička může znamenat váš konec. Cílem Bethesdy je údajně co nejvíce se přiblížit skutečnému raketovému inženýrství. To je Starfield.

S.T.A.L.K.E.R 2 – Heart of Chernobyl

Objevil se také nový trailer na titul S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Mnoho informací sice nemáme, ale něco přece. Hra vyjde 28. dubna 2022, zahrát si ji budeme moct na PC a Xboxu X/S a také bude k dispozici ve službě Xbox Game Pass. V traileru se podíváme hlavně na gameplay, který vypadá luxusně. Kulky lítají všude kolem a dostaneme i nové vybavení, třeba zvláštní typ granátů. Ale lidi… ta grafika. Hotovej orgasmus.

Halo Infinite

Halo Infinite je očekávaná a dlouho odkládaná hra, kterou konečně brzy dostaneme do rukou. Hru bychom mohli najít pod stromečkem už letošní vánoce. Ve hře bude nejen multiplayer, který bude zdarma, ale hlavně nová kampaň. A trailer navíc ukazuje, že bychom se mohli vrátit k původní zápletce s Cortanou. Nechme se překvapit a doufejme, že se čekání na tento titul vyplatilo.

Atomic Heart

https://www.youtube.com/watch?v=qHhEMTAtTqc

Nová akční FPS hra s RPG prvky ze Sovětského svazu. Děj hry Atomic Heart se odehrává v alternativní realitě kolem roku 1955. Ale s tím rozdílem, že se tu procházejí roboti, existuje internet a hologramy. Každý den je tu doslova hra o přežití a munice je málo, takže zbraně jsou hodně improvizované. Třeba utržená ruka z robota, kterou si jen trošku upravíte. Prozkoumejte obrovské území a zjistěte více u utajovaných sovětských tajemstvích. Hra poběží na Unreal Engine 4 implementuje technologie Nvidia RTX a DLSS do grafických karet GeForce RTX.

The Ascent

The Ascent je akční RPG střílečka pro jednoho nebo víc hráčů, zasazená do kyberpunkového světa. Korporace, která vlastní všechno a všechny, se zhroutila. Tak je teď na vás udělat si přátele, protože nepřátel je spousta a sami nepřežijete. Prozkoumávejte velkoměsto od špinavých zákoutí toho nejnižšího ghetta, až po luxusní čtvrti. K dispozici je velký arzenál vybavení, ale to nebude stačit. Budete muset i upravovat taktiku boje podle nepřátel, kterým budete čelit. Takže na Rambo styl zapomeňte. Svoji postavu si můžete kyberneticky upravit. (Ano, vím přesně, co vás napadlo jako první. Mě taky.) Hru si můžeme zkusit už 29. července 2021.

Redfall

First-person střílečka Redfall zasazená do otevřeného světa je novinkou, kterou budeme moct hrát v kooperaci s kamarády. V městečku Redfall řádí upíři a díky tomu, že zablokovali sluneční svit, se mohou beze strachu procházet ulicemi městečka a dost mu šlapat na krk. Ale je tu ještě čtveřice odvážných bojovníků, která šlápne na krk upírům. A to nepočítám dost brutálního robotického kamaráda, který nemá problém prohodit upíra skleněnou výlohou. Jak bude vypadat gameplay hry zatím nevíme, ale rozhodně to má nosnou myšlenku a já jsem na hru skutečně velmi zvědavý. Dočkáme se jí snad v létě příštího roku na PC a Xbox Series X/S.

Chystá se pokračování The Outer Worlds!

Když v roce 2019 vyšla hra Outer Worlds, většina z hráčů byla v tichém očekávání, co nabídne. Všichni jsme se odráželi od skutečnosti, že na hře pracují vývojáři ze studia Obsidian a ti, jak všichni víme, vytvořili ten nejlepší dosud známý FallOut – New Vegas. A taky že hned jak hra vyšla, jsme se všichni přesvědčili, že Obsidian
to má stále v sobě a jejich schopnost vytvořit úžasně vypadající světy a netradičně napsané questy, je pořád receptem na úspěch. A nyní je tu oficiální oznámení Outer Worlds 2! Prozatím bez data vydání, ale zatím stačí. Děkujeme!

Forza Horizon 5 je tady

Ke každé nové Xbox konzoli zákonitě patří 2 hry. Jedna je Halo a tou druhou je Forza Horizon. Dosud ta nejkrásnější závodní hra, která kdy spatřila světlo světa. Čtvrtý díl je do dnešního dne jedním z nejhranějších titulů z Xbox Game Passu vůbec a extrémní množství různých DLC do čtvrtého dílu z něj dělá prakticky nedohratelnou hru. Jak už se dalo očekávat, máme na horizontu další Forzu Horizon 5. Dobrý vtip ne? Forza Horizon 5 vychází 9. listopadu exkluzivně pro Xbox a PC. Současně bude v den vydání zahrnuta v Xbox Game Passu.

Fallout 76 obdrží nové DLC

I když se většina z vás může tvářit, že Fallout 76 nikdy ani nevyšel a je to prakticky mrtvý díl, tak věřte tomu, že Microsoft do něj pumpuje masivní množství obsahu a úsilí, aby hru nějakým způsobem udržel naživu. Jestli se mu to
daří, nebo ne, nebudeme hodnotit. Máme tu ale oznámení nového rozšíření zvané Steel Reign. A co nám do hry přinese? Zaprvé je to kompletně nová questová linka, nové herní lokace i nový gear odpovídající zaměření na Steel frakci, nový sezónní scoreboard a legendární crafting systém. Steel Reign bude dostupný zdarma pro všechny hráče Fallout 76 už 7. července 2021

Jack Sparrow na obzoru!

Arrr piráte! Nějak se ti ta kocábka viklá! Nemějte obavy, máme tady kapitána na slovo vzatého! Sea of Thieves dostává
do hry úplně nové obsazení. Ve hře se nám totiž objevuje postava Jacka Sparrowa. A co by to bylo za Jacka bez svého
„nejlepšího přítele“, rybí hlavy Davyho Jonese? Je to skutečně tak, i bludný Holanďan pod nadvládou Jonese se v Sea of Thieves objeví. Tento nový příběh se zpřístupní už 22. června, tak na palubu, vy suzchozemské krysy!

Microsoft Flight Simulator vyjde i pro konzole

Je tady dlouho očekávané oznámení. Microsoft Flight Simulator si při svém releasu zabral pouze platformu PC, z čehož mohli být někteří Xbox hráči dost rozladění. Máme tady ale uklidňující oznámení pro všechny nadšené piloty: Flight Simulátor se podívá i na konzole Xbox Series X/S už 27. července! Microsoft slibuje identický zážitek z létání jako na PC a konzoloví hráči nebudou ochuzeni o žádné grafické či výkonnostní detaily. Zároveň byla oznámena spolupráce s filmovým studiem Paramount Studios a do hry se tak dostane rozšíření inspirované filmem Top Gun: Maverick. Další informace o oznámené spolupráci obdržíme 19. listopadu.

Legenda RTS se vrací

Dlouho očekávané pokračování legendární RTS série Age of Empires se vrací na naše obrazovky a konečně víme datum vydání. Celkem nás čekají 4 kampaně pokrývající 500 let historie od doby temna až do renezance. Znovu budeme mít možnost vyhnat s Janou z Arku Angličany z Francie či si jako Čingischán podrobit Asii. Dlouho očekávané Age of Empires IV vyjde 28. 10. 2021.

Hack and Slash kultovka

S legendami se na téhle konferenci roztrhl pytel, protože i další titul, kterého se letos dočkáme, je kultovní hrou minulosti. Už 23. 9. 2021 budeme moci opět poměřit síly s Diablem II, které vychází v remasterované verzi Resurrected. Přichází v novém grafickém kabátě a s lepším výkonem, ale se stejnou hratelností. Projděte si Diablo společně až se 7 kamarády. Už za tři měsíce se legenda vrátí!

I bláznivá skákačka se vrací

Další kultovní hra se dočká svého pokračování. Po dlouhých 16 letech přichází Psychonauts 2. Napůl skákačka a napůl adventura s příběhem z pera Tima Schafera. Hra, ve které dostaneme příležitost ponořit se do cizích myslí a bojovat jejich démony. Při soubojích bychom měli akrobaticky létat vzduchem a dovádět s psychickými silami jako jsou pyrokineze, telekineze či zpomalování času. Těžký, ale zábavný boj s démony mysli nás čeká již 25. 8. 2021.

Šílená zvířecí párty

Bojovnící proti násilí na digitálních zvířatech nechť radši odejdou a dívají se na kočičí videa. Tady se totiž zvířata mlátí hlava nehlava a to mezi sebou. V nové hře Party Animals budete mít možnost si vybrat jednoho z chlupatých bojovníků a pokusit se porazit své protivníky. Můžete bojovat sami proti všem, nebo se spojit s kamarádem a porazit všechny ostatní. Násilí na zvířatech nebylo nikdy zábavnější. To nevyznělo dobře, ale určitě víte jak to myslím. Hra očividně inspirovaná titulem Gang Beasts by se měla na PC a Xboxech objevit v příštím roce.

Syn vládce podsvětí konečně na Xboxu

Oceňovaná akční hra Hades se letos dostane i na konzole. Tedy konečně i na jiné, než na Switch. Konečně i Xboxoví a PlayStationoví hráči budou mít možnost se ujmout řízení Hádova syna Zagrea, který se pokouší utéct z říše svého otce a dostat se na posvátnou horu Olympus. Hra se na Xbox dostane 13. 8. 2021 a bude součástí Game Passu.

A je to za námi, vážení hráči a hráčky. Ta definitivně největší a nejdelší událost letošního veletrhu, tandem Xbox & Microsoft, nám toho naservírovala pořádné množství. Máme tady úžasná oznámení, pokračování těch největších videoherních legend i některé hry, které jsme vůbec nečekali. Jakého favorita máte z konference Xbox & Microsoft vy? A očekávali jste něco, co zde nebylo? Podělte se v komentářích a díky, že jste s námi!

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button