MobileNovinkyPCPS4Xbox One

Šílená porce novinek od Riotu

League of Legends letos slaví 10 let od vydání. Riot se toto jubileum rozhodl oslavit opravdu ve velkém. Připravte se, toto bude dlouhý článek.

Kde jen začít? Riot během svého livestreamu vychrlil takové množství novinek, které se netýkaly pouze jejich hlavního projektu – League of Legends. Ale právě od LoLka bude asi nejlepší odstartovat.

League of Legends

První novinkou, týkající se této populární MOBA hry je přidání nového championa – Senny. Senna by se do hry měla dostat v rámci updatu 11. listopadu. Nové hrdiny vídáme ve hře často, takže zde nepanuje žádné velké překvapení. Každopádně Senna bude i tak poněkud unikátní hrdinka. Půjde o prvního marksman supporta ve hře. O něco zajímavější je informace ohledně velké změny, týkající se mapy Summoners Rift. Mělo by jít o největší změnu za poslední roky.

Tento patch ponese název Rise of Elements a dostupný bude 21. listopadu. Mapa se bude měnit dle toho, jak váš, či protější tým, bude zabíjet draka ve spodní části mapy. Zde se spawnují právě draci 4 elementů – země, vzduch, oheň a voda. Vodní drak rozšíří křoví, takže budete mít víc možností se schovat, vzdušný vytvoří na mapě různé tunely, které vám a vašemu týmu zrychlí pohyb po ní atd. Změny vypadají opravdu zajímavě.

https://www.youtube.com/watch?v=ijg3OIqpM0M

Wild Rift a Teamfight Tactics

Wild Rift není tak úplně nová hra. I když, jak se to vezme. Jedná se totiž o název mobilní verze League of Legends. Ano, v roce 2020 si zahrajeme LoLko i TFT na mobilech a konzolích. U Teamfight Tactics se dokonce dočkáme cross-playe mezi mobilní a PC verzí. Wild Rift bude víceméně původní hra předělaná na mobily. Jen zápasy by měly být mnohem kratší, údajně 15-20 minut. A také by zde ze začátku neměl být takový výběr kosmetických vylepšení.

League of Legend manager

Další chystanou novinkou je jakýsi manažer z prostředí e-sportu. Riot zatím nezveřejnil příliš informací, takže se můžeme jen domnívat, jak se hra bude jmenovat a jak bude vypadat. Z traileru, který je dostupný na čínském webu to vypadá, že se ujmete svého týmu a budete se snažit prorazit v e-sportovém odvětví. Budete nasazovat hráče, určovat taktiku a snažit se porazit své oponenty. Posuďte sami.

Project L

Od League of Legends už se pomalu vzdalujeme, i když všechny oznámené novinky s ním nějakým způsobem souvisí. Project L by měla být hra ve stylu Mortal Kombat, kde opět budou hrát prim postavy z LoLka. Klasicky se tedy budete bít 1v1 se svými oblíbenými charaktery. Riot ohledně hry moc informací nedal, ale prý v nejbližší době nemáme nic očekávat.

Project A

Toto označení se zjevně Riotu zalíbilo. Project A není nic menšího než taktická kompetetivní střílečka. Jak jinak, než z prostředí League of Legends. Příliš detailů zatím nevíme, bylo zveřejněno kratičké video se záběry ze hry. Stejně jako Project L, i tato hra je nyní ve vývoji a uvidíme, kdy se jí dočkáme. Odhalení bylo zaměřeno především na technologii, která by měla řešit FPS problémy způsobené síťovou latencí a cheatery. “Do čela našeho vývoje jsme dali anti-cheat ochranu a uděláme cokoliv, abychom zachovali integritu zápasů.”

Project F

Ano, další ze záhadných projektů. K tomuto konkrétnímu Riot neprozradil žádné konkrétní informace. Pouze v jednom z videí jsme mohli zaregistrovat cosi, co působilo jako RPG diablovka. Vzhledem k podobnosti MOBA her s tímto typem RPG dává vlastně něco podobného dokonalý smysl.

Legends of Runeterra

Naopak velice konkrétní byl Riot v případě další hry Legends of Runeterra. Dokonce tak konkrétní, že už si jí někteří šťastlivci mohou zahrát. Legends of Runeterra navazují na moderní trend dělat karetní hry, takže si můžete zahrát jednu ze světa League of Legends.

Zatímco v LoLku je nějakých 140 charakterů, v této karetce zatím pouze 24. Pricnip je podobný jako v ostatních známých karetních hrách. Máte určitý počet jednotek, spellů, buffů a musíte zničit nepřátelskou bázi, která má 20 životů. Karty hrdinů mají určité speciální schopnosti na základě určité podobnosti z League of Legends. Braum například může regenerovat své životy, Zed zase může vyvolat svého klona, který potom útočí. Legends of Runeterra vypadají velice slibně. Pokud si je chcete zkusit, stáhněte si hru a doufejte, že budete mezi vyvolenými.

Arcane

Poslední novinka sice není přímo herního rázu, ale na zajímavosti jí to rozhodně neubírá. Dočkáme se totiž animovaného seriálu ze světa League of Legends. Bude se jmenovat Arcane.

Riot přislíbil, že se seriálu dočkáme v roce 2020. Kromě traileru toho opět příliš nevíme. Příběh se ale nejspíš bude točit kolem měst Piltover a Zaun. V traileru vidíme například Jinx, Ekka nebo Ezreala. Víc toho ale opravdu nevíme, budeme si muset počkat. Vzhledem k velice rozšířenému příběhovému pozadí postav a schopnosti Riotu dělat úžasné cinematic trailery, se dá očekávat, že Arcane bude kus kvalitní zábavy.

Na co se nejvíc těšíte vy?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button