HardwareNovinkyPS4PS5

PlayStation 5 se přeci jen dočká vyměnitelných bočnic

Už od uvedení na trh se okolo konzole PlayStation 5 vede divoká diskuze. Design konzole vyvolal u mnoha hráčů prvotní pocity dosti odlišně. Jedni byli z “revoluční” konzole přímo nadšení, druhá část si stěžovala, že oproti minulým krabičkám se tohle jaksi nehodí do skříně. Tak nějak přirozeně se ihned začalo spekulovat nad další variantou designu nové konzole PlayStation 5. Z čistě bílé barvy se na internetu objevovaly různé fanouškovské designy v černé, červené a dalších. Oficiálně nám ale byla oznámena čistě bílá konzole. Což se nyní ale může změnit. Proč?

Sony si zaregistrovalo nový patent pro PlayStation 5

V listopadu 2020 Sony podalo návrh na patent, který byl schválený 16. listopadu 2021. Během tohoto roku bylo okolo celého patentu ticho, nicméně teď víme malinko více podrobností. Patent má jednoduchý název “Cover for electronic Devices”, což ve volném překladu může znamenat “kryt pro elektronická zařízení”. Podrobnější popis patentu toho nespecifikuje zase o tolik více. Uvádí, že se jedná o ornamentální design krytu pro elektronické zařízení. Tím pádem nevíme, jestli se jedná o vyloženě upravený design konzole PlayStation 5, nebo se dočkáme oficiálních výměnných bočnic. Na internetu se však také objevily první nákresy, které jasně naznačují, se by se mělo pravděpodobně jednat o ony zmíněné bočnice.

Uvedení na trh neznámé

Znovu upozorňujeme, že se jedná o pouze schválený patent pro nějaký kryt na elektrické zařízení. Sony prozatím nic oficiálně nepotvrdilo ani neoznámilo. Nicméně nedávno ukončený spor s alternativním výrobcem vyměnitelných bočnic může znamenat, že si je Sony vědomo této problematiky a my si můžeme jenom přát, aby se do výroby pustili sami. Teď nám nezbývá nic jiného než počkat s čím Sony přijde nebo se po tomto patentu slehne zem. Nicméně možnost úpravy konzole PlayStation 5 by byl více než vstřícný krok k hráčské komunitě. Uvítali byste custom PS5?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button