Novinky

Epic Games Store přišel o stovky milionu dolarů | Novinka

Epic Games Store je s námi od roku 2018 a od té doby si našel dost příznivců. Za Steamem sice stále zaostává co se týká počtu aktivních uživatelů, ale stále roste a jednou z něj (snad) bude plnohodnotný konkurent. Největším lákadlem proč využívat Epic Games Store jsou jednoznačně týdenní akce, během kterých máte hry zcela zdarma. Někdy jde o tituly, které ani zadarmo moc lidí nechce, ale občas se objevily i hry, které opravdu stály za to.

Epic přišel v přepočtu o více než 450 milionu dolarů

Za zhruba 2 a půl roku, co můžeme službu využívat, přišel Epic Games o hromadu peněz. Samozřejmě se tak nestalo najednou. V roce 2019 byla ztráta 181 milionů, a o rok později dokonce více než 270 milionů dolarů! A letošní rok asi nebude jiný. Já kdybych během 2 a půl roku přišel o půl miliardy dolarů, tak si řeknu, že je asi něco špatně. Je ale zajímavé, že společnost slibuje přidávat stále více a více exkluzivit. Takže se jim taková ztráta nejspíš vyplatí a chtějí natáhnout více aktivních uživatelů. Těch je v současnosti přes 160 milionů a jejich počty stále rostou. Množství her, které najdete pouze na Epic Games Store, totiž pomalu roste také. Zatímco u ostatních obchodů si provozovatelé účtují 30 % z ceny titulu za prodej, tak Epic si vystačí pouze s 12 %.

Podaří se urvat lví podíl na trhu?

O tom, že stále více lidí využívá tuto službu, není pochyb. Ať už to kvůli hrám zdarma nebo titulům, které jinde nenajdete. Epic stále intenzivně investuje a zatím to vypadá, že bude pokračovat. Pokud všechno ustojí, mohl by se do budoucna porvat třeba i o první místo pomyslného žebříčku online obchodů s videohrami. Vypadá to, že zatím vše záleží na udržení dostatečného množství financí.

Investice, které Epic slibuje, nejsou pouze prázdná slova, za firmu mluví i činy. Nedávno se vydala nakupovat na Slovensko – Epic Games kupuje Capture Reality

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button