NovinkyPC

EPIC Games zkupuje další část trhu!

Všichni určitě známe našeho “každo-čtvrtečního” obdarovatele počítačových her společnost EPIC Games. EPIC Games není jen největší konkurent Steamu, ale i velká obchodní a vývojářská společnost (Unreal Engine, Fortnite, Gears of War), která se na trhu chce zaručeně dostanu na první místo… A právě dnešní novinka to absolutně potvrzuje!

Společnost EPIC Games zrekvírovala herní vývojářský nástroj RAD Game Tools. To je jedna ze společností, která úplně nezaslouženě existuje mimo náš dohled a vůbec si neuvědomujeme, co pro nás dělá. Mezi jejich hlavní a nejúspěšnější produkt patří Bink.

Bink je specializovaný kodek, který byl použit ve více než 25.000 titulech na více než 14 platformách. “COOOOOŽEEEE???” říkáte si… Přesně tak, a to není z daleka vše! Další skvělý nástroj společnosti RAD je Oodle. Oodle je nástroj, který komprimuje herní soubory aby byly menší, což pro nás znamená kratší načítací obrazovky a lepší optimalizace na našich strojích (NO MORE LOADING SIMULATOR!!!).

EPIC Games chce integrovat nástroje společnosti RAD Game Tools do svého Unreal Enginu. Kim Libreri (technický ředitel) o této fůzi prohlásil: “Tým RAD vlastní jedny ze světově nejlepších kompresních, herních a video vývojářských nástrojů a my jsme velmi nadšení, že je můžeme přivítat do naší EPIC rodiny.”

Epic si tedy tímto krokem připisuje na svůj seznam další společnost a tím zvyšuje konto svých akvizic na číslo 12 (mezi další patří například Psyonix, Cubic Motion, Kamu, nebo také Chair Entertainment). Cena tohoto obchodu zatím není známá, ale tržní hodnota společnosti EPIC Games byla v říjnu 2020 zhodnocena na 17.3 miliard USD (to je zhruba 370 a půl miliardy Kč).

A co to znamená pro ostatní společnosti? Moc ne… RAD oznámil, že jejich současné partnery to nijak neovlivní. Spolupráci s konkurencí si zachovají a nadále jim své produkty budou nabízet a vyvíjet. Pro vývojářské studio EPICu to je ale obrovská výhoda!

MikeGuitarize

MikeGuitarze je hlavně špatný muzikant, beznadějný producent, netalentovaný skladatel, zlá osoba a ještě mnohem horší hráč. Avšak za nic se bohužel nestydí... Jeho plky a snahu o umění můžete sledovat na Twitchi, FB, nebo Instagramu. Taky somruje o kačky na nové CD na Patreonu. Toss a coin to you Mike! Jediný co má k plusu je jeho andělská krása ;-)

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button