MobileNovinkyPC

Discord zůstane nezávislý! Microsoft jej nekoupí | Novinka

Před měsícem se objevila informace o možné koupi Discord aplikace Microsoftem, nyní se však ukázalo, že z návrhu sešlo. Discord plánuje podle WSJ zůstat nezávislým, alespoň po nejbližší dobu. Naopak začíná uvažovat o vstupu na burzu přes IPO. Kromě Microsoftu firma jednala ještě s několika dalšími možnými kupci, ale ani oni v jednáních neuspěli.

Nakonec tedy v Discordu uvážili, že se jim nabídka nevyplatí. Ani by neměli jistotu, že by se jim splnil hlavní důvod pro prodej – záruka vlastní existence. Je pravda, že by pro Microsoft mělo velký smysl udržovat Discord v prosperitě, a pravděpodobně by se mu to i dařilo. Takový Minecraft po koupi Microsoftem popularitu neztratil a můžeme doufat, že se tak nestane ani v případě ZeniMax Media. Na druhou stranu víme, že Microsoft nemá problém v případě neúspěchu celou platformu pohřbít, podívejme se jak skončil Mixer. I to tedy mohl být důvod, proč se obchod za 10 miliard dolarů nakonec neuskuteční.

Minulý měsíc si Discord najal svého prvního finančního ředitele Tomasze Marcinkowskieho, který by v případném vstupu na burzu mohl hrát velkou roli. Mnoho herních firem v posledním roce na burzu vstoupilo. Kromě tvůrce periférií Corsair Gaming třeba Unity Software, několik esport týmů, anebo i Roblox! Ten sice zvolil jinou metodu vstupu, a sice přes direct listing, ale i tak se mu poměrně daří. Hodnota akcie se pohybuje stále okolo 70 dolarů, takže přibližně stejně, kolik před měsícem při vstupu na burzu.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button