NovinkyPC

The Walking Dead: Betrayal – přežijte za každou cenu

Nová hra ze světa The Walking Dead o zradě a přežití míří do beta testování v srpnu.

Tým stojící za mrazivou hrou o přežití – Project Winter obrací svůj talent směrem k zombie apokalypse v The Walking Dead: Betrayal, nové hře, ve které musí hráči spolupracovat na plnění cílů, vyhýbat se nemrtvým a odhalovat „zrádce“, kteří se z nějakého důvodu snaží všechny zabít.

The Walking Dead: Betrayal je akční hra z pohledu třetí osoby až pro osm hráčů. Ti uvízli v Kanadské přírodě bez jakýchkoliv prostředků obklopeni hordami chodců. Jediný způsob, jak uniknout, je spolupracovat při hledání zdrojů, vaření jídla i výrobě zbraní a následné obraně před blížícími se hordami, které hráče pronásledují všude kam se hnou. Proximity chat povzbudí hráče v tom, aby drželi pohromadě, zatímco rádia mohou později ve hře umožnit komunikaci mezi vzdálenějšími místy. Ale mezi každou skupinou přeživších jsou skryti i zákeřní parchanti, kteří jsou odhodlaní podělat vše co jde a přinejlepším tak všechny i zabít. Tito číhající výtržníci se musí nejprve družit a získat si tak důvěru všech ostatních. Nakonec se však otevřou všemožné „kreativní možnosti“ jak hru ostatním pěkně znepříjemnit: Dokážou vám otrávit jídlo nebo na vás nastražit pasti, dělat hluk, aby přilákali skupiny chodců, sabotovat zařízení nebo rovnou zavraždit někoho, kdo se příliš vzdálil od bezpečí skupiny.

Proč? Protože hluboko uvnitř, pod vší tím dobrým PR, kterého se Kanaďanům dostává, jsou to ve skutečnosti naštvaní a zlomyslní parchanti (jedná se samozřejmě o herní nadsázku). Je jim úplně jedno, kdo vyhraje – jen chtějí, abyste vy prohráli.

Jedinou výhodou toho, že se stanete obětí davu zombií (nebo budete zavražděni v jejich blízkosti), je to, že i když jste mrtví, ještě jste neskončili: Hráči, kteří se ocitnou ve stavu smrti, budou moci převzít kontrolu nad zombiemi a hledat tak určitou formu odplaty. The Walking Dead: Betrayal vypadá hodně jako Project Winter, ale s přidaným imperativem davu krvelačných zombíků, aby byli všichni ve střehu.

Líbí se mi ona myšlenka, že hráči nebudou mít zas tolik příležitostí k přemýšlení, než budou nuceni jednat, což otevírá možnosti k nejrůznějším vtipným situacím. Datum vydání The Walking Dead: Betrayal ještě nebylo oznámeno, ale uzavřená beta má začít 10. srpna. Můžete se přihlásit o přístup přes server TWD: Betrayal Discord.

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button