Novinky

MAGlajz | týden #18 | Gamesmag

Dobrý den, měli byste na nás chvilku času, prosím? Ano, já vím, že momentálně nechcete být rušeni od procházení Rumunska a nějaký MAGlajz vás vážně od upířích radovánek nevytrhne. Ale dejte nám šanci. Je tu další týdenní přehled toho nejzajímavějšího, co nám herní svět přinesl. Máme tu pár super trailerů i nějaká oznámení nových her. Tak se na to společně mrkneme?

Vyšel nám Resident Evil: Village | MAGlajz tip #1

Je to tak. V pátek 7.května jsme se dočkali už osmého pokračování vynikající hororové série Resident Evil. Osmý díl s názvem Village tentokrát zavede hrdinu ze sedmičky, Ethana Winterse, do Rumunska, konkrétně řečeno do Transylvánie. Čekají nás teda vlkodlaci, upíři i upírky, třímetrové dámy a nějaká biochemická zápletka. Důležitou otázkou pro tento sudý díl je: objeví se i Leon?

Apex Legends představuje battlepass nové sezóny | MAGlajz tip #2

Teasing, trailery, leaky a novinky na novou sezónu v Apexu plnily internet pár týdnů zpět. I my jsme něco napsali a konečně jsme dostali nový trailer na battlepass pro sezónu Legacy. Takže pokud jste fanoušky Apexu, nečekejte dlouho, nabíhejte do lobby a kupujte battlepass. Čekají na vás nové skiny, signature moves, emoty a další. Jednoduše to, co všichni dobře známe z nových sezón v těchto hrách. Už hrajete Apex?

Jedna legenda ožívá

Remake, remaster nebo obyčejný re-release pro konzole současné generace je trend, který trošku naboural současný trh videoher. Studia se raději pustí do remasterů už osvědčených dílů místo toho, aby se pokusila vytvořit něco nového a něco lepšího. Jenže když se jedná o tak historickou videohru a ty stovky hodin, které jsme v ní strávili, tak to člověku ani tak nevadí. Řeč je tady o Baldur’s Gate: Dark Alliance. Tahle extrémně populární a dneska už šedivá RPG rubačka se dočkala svého releasu pro konzole PS4, PS5, Xbox Series X|S, a Nintendo Switch.

Rust prochází údržbou

Víte ještě, co to je Rust? Hráli jste někdy tento survival mulťák nebo dokonce ho hrajete do dneška? A neříkáte si už delší dobu, že by to chtělo trošku zapracovat na tom, jak hra vypadá? No, tak máte štěstí. Vývojáři ze studia Facepunch Studios nechtějí nechat svoje dítko upadnout v nemilost a rozhodli se tedy vydat obrovský patch. Ten nám mimo jiné upravuje taky dobře známou mapu celé hry. Na kompletní patch notes se můžete mrknout na oficiálních stránkách hry.

RiMS Racing dostal první gameplay trailer

Už jsme informovali o nově chystaném simulátoru závodů na dvou kolech. Z prvních releasů víme, že to nebude jen kroužení po okruzích, ale půjde tady o samotný vývoj a výrobu motorky. A protože informací ohledně RiMS Racing nebylo úplně moc, dostali jsme nový a konečně taky nějaký gameplay trailer. Ten toho neodhalil zas tolik, jak bychom asi chtěli, ale nějaké náznaky tam máme. Víme, že se určitě budeme pohybovat po závodních okruzích i na tratích, které nejsou úplně racing top. RiMS Racing vychází už tento srpen!

Tvůrci Yakuzy připravují další úžasnou hru

Yakuza, taková ta levná napodobenina GTA, zažila svůj úspěch především na konzolích systému PlayStation. A protože Sega má pod sebou mimo Yakuzy i hru s názvem Judgement, rozhodli se vydat pokračování k tomuhle spin-offu série Yakuza. Z traileru to vypadá na úžasná počin především z grafického pohledu. Jen se podívejte na ty detaily obličejů. Jo, já vím, že to je předrenderovaný filmeček, ale bloody hell! Tohle vypadá sakra dobře. Lost Judgement vychází 24. září exkluzivně pro PS4 i PS5!

Broken Ranks přináší další betu

Polské hry máme všichni rádi. I když poslední polský počin – Cyberpunk 2077 mohl rozpoutat na internetu vášnivou debatu, pořád nelze upřít, že ta hra měla své kvality. Tentokrát ale mrknem trošku jinam do Polska. Hru vytváří studio White Moon a teď nám dávají druhou možnost zahrát si jejich closed betu připravovaného MMORPG Bronek Ranks. Na jejich webovkách, se můžete do bety přihlásit a vyzkoušet si na čem naši sousedé momentálně pracují. Zúčastníte se?

Máte rádi roguelite?

Už jste dohráli Returnal? A zalíbil se vám roguelite žánr? Jestli ano tak mám pro vás další hru z tohoto úžasného video herního žánru! A panečku, že to je teda masakr, kam se hrabe Returnal! Hra Rise of the Slime vás vezme na dobrodružství s kuličkama a kartičkama! WAU! Ne? Dobře no, tak jsem trošku kecal. Ale zase na druhou stranu, neměli byste to zavrhovat tak rychle. Rise of the Slime na první pohled možná vypadá jako dětská kravina, kterou určitě ve své knihovně mít nechcete na druhou stranu může to nabídnout hodiny zábavy. Dočkáme se už 20 května pro PS4 i PS5!

A jsme zase na konci týdenního přehledu MAGlajz. Byla to docela jízda, co? Já vím, že momentálně asi nemáte čas na nic jiného než na Lady D a celý Resident Evil, ale až se z upířího sevření vymaníte, určitě mrkněte i na další oznámené novinky posledního týdne. Minimálně takový Apex stojí za vyzkoušení a nějakou tu výhru. Tak zase za týden!

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button