NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Novinky z Diabla IV a veřejná beta

Diablo IV nabídne temnější a krvavější svět s MMO prvky. To je něco, co už víme delší dobu. Pro mě se ale právě proto jedná o nejvíce očekáváný titul tohoto roku. Tak snad se tento legendární návrat série vývojářům z Blizzardu podaří.

Příběh Diabla IV se bude odehrávat desítky let po událostech Reaper of Souls, datadisku vysoce populárního třetího dílů. Nebeské brány se zavřely a svět začíná být plný beznaděje. Lilith, dcera pána nenávisti Mefista, byla propuštěna a světu Sanctuary tak znovu hrozí velké nebezpečí a zkáza.

Jednou z hlavních novinek Diabla IV, je že svět bude obsahovat již výše zmíněné MMO prvky. Konkrétně se jedná o otevřenost herního světa, který bude sdílen s ostatními hráči. To může vypadat tak, že i když budete hrát solo, uvidíte ostatní hráče nejenom ve městě, ale i na vašich cestách skrz svět Diabla.

Velkou novinkou je také samotný strom dovedností inspirovaný u Path of Exile, který vypadá naprosto úžasně. Strom se samozřejmě rozděluje na pasivní a dodatečná vylepšení a budete do něj investovat všechny své body schopností. Vývojáři poukazují na velké množství větví, a to by mělo vytvořit velký počet různorodých herních buildů a zážitků.

Krom příběhové kampaně, se hráči můžou těšit i na endgame obsah. Obtížnost se bude stupňovat pomocí takzvaných World Tiers a s přechodem na nové tiery, můžete očekávat silnější nepřátele, ale hlavně lepší výbavu. World Tier 1 a 2, bude dostupný od začátku hry. Tiery 3, 4 a 5, se odemknou až po dosažení 50. úrovně.

Hra na začátku nabídne pět tříd a každá třída se má zásadně lišit. Těmito třídami jsou: barbar, rouge, wizzard, druid a jako poslední byl odhalen všemi oblíbený nekromant. Dalších herních tříd bychom se měli dočkat v různých DLC a season passech. Za zmínku také stojí editor tvorby postavy, který nabízí široké možnosti úprav, podobné tomu, co má například World of Warcraft.

Bohužel i Diablo IV bude mít svůj vlastní obchod. Kde si za skutečné peníze mohou hráči koupit předměty do hry. Ty mají být údajně jen a pouze kosmetické. Vývojáři slibují, že skrz mikrotransakce nebude možné koupit nic, co by ovlivnilo sílu a úroveň vaší postavy. S novou sezónou pak také přijde season pass, který nabídne jak bezplatné, tak i prémiové odměny. Tak snad to nedopadne podobně jako Diablo Immortal.

Na slavným herním eventu Game Awards 2022, nám Blizzard konečně odhalil i datum vydání. Na Diablo IV, se tedy můžeme těšit 06.06.2023. A jak je to u Blizzardu zvykem, datum nám bylo odhaleno pomocí epického cinematic traileru.

Kromě data vydání, se těšme i na veřejný beta test. Konkrétně se bude jednat o víkendu 24. až 26. března 2023. Mimochodem pokud vlastníte předobjednávku, dostanete se do hry už 17. až 19. března, kdy proběhne první kolo veřejného testování. Váš postup postavy z testu, se pak převede na zmiňované druhé kolo. Vyzkoušet si budete moct celý prolog, první akt hry (včetně dungeonů) a postavu půjde vyexpit až na 25. úroveň.

Diablo IV si budeme moct zahrát na platformách: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Jak se těšíte na nové Diablo vy? A pokud nejste fanouškem série Diabla, na jaký herní titul se letos těšíte nejvíce? Dejte nám vědět do komentáře!

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button