NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Majestátní návrat do Bradavic v Hogwarts Legacy

Už je to nějaký ten pátek od chvíle, kdy se poprvé začalo šuškat o tom, že se chystá nová AAA hra z kouzelnického světa. Tehdy jsme kromě pár videí natočených na mobil neměli nic. Ovšem nyní jsme byli svědky toho, jak celý svět, který tak milujeme a někteří bysme v něm moc rádi i nějaký ten čas strávili, ožívá.

Ve čtvrtek nám totiž v rámci speciálního vysílání State of Play vývojáři z Portkey Games ukázali záběry z jejich, nebál bych se říct životního, projektu, Hogwarts Legacy. A jelikož bylo toto vysílání narvané novinkami k prasknutí, nebudeme se zdržovat zbytečnými kecy a skočíme do Kouzelnického světa po hlavě.

Lumos!

Ve hře zaujmete roli nového studenta na škole, který ovšem nenastupuje do prvního ročníku nýbrž do ročníku pátého, a tak máte oproti ostatním co dohánět. Budete proto trávit čas na hodinách Kouzelných Formulí, Lektvarech, Dějinách čar a kouzel nebo ve školním skleníku v hodině Bylinkářství. Na těchto hodinách se naučíte vše potřebné, co by měl správný čaroděj umět, aby se ve světě čar a kouzel neztratil nebo snad, aby nepřišel k úhoně…

Foto: Portkey Games

Čarodějné konspirace

Kromě studia v Hogwarts Legacy totiž vaše postava řeší i další zcela zásadní problém. Umí ovládat prastarou magii, která v nesprávných rukách dokáže nadělat pěknou paseku. Proto se vás ujme jeden z profesorů a mimo vyučování s vámi začne rozplétat složitou konspiraci ve které figuruje skupina rebelujících skřetů, která by mohla potenciálně zaútočit na Bradavickou školu. Jsou tyto zvěsti pravdivé nebo se pouze jedná o falešné zprávy z pera redaktorů Denního věštce? Bude na nás, abychom to zjistili.

Mdloby na vás!

Tohle vyšetřování se pak ne vždy daří podle plánu, a tak bude zapotřebí se bránit. K dispozici tak ve hře bude široký arzenál bojových kouzel, které můžete kombinovat podle libosti. Celou symfonii destrukce pak završíte například elegantním odzbrojením nepřítele pomocí kouzla Expelliarmus.

Samozřejmě nejlepší kouzelník na světě se z vás nestane přes noc a ani při pečlivé školní docházce. Proto se ve hře nachází rozsáhlý strom dovedností, který si budete vylepšovat napříč Hogwarts Legacy a bude jen a jen na vás ve které se čtyř oblastí na které je rozdělen budete investovat nejvíce bodů.

Foto: Portkey Games

Mimoškolní výuka

Některá kouzla vás ale ani strom dovedností nenaučí. Právě proto se nejspíše obrátíte na své přátele na studijní kolegy, kteří se s vámi moc rádi spřátelí a poté vám například můžou dělat společnost na vašich dobrodružstvích v Bradavicích i mimo ně. Narazíte tak na moudrou studentku Nebelvíru, někdy až moc dobrosrdečného Mrzimora či snad charismatického čaroděje ze Zmijozelu.

Komnata nejvyšší potřeby

Ne, opravdu se tady nebavíme o záchodě, i když by to tak na první pohled mohlo vypadat, ale o jednom z největších tajemství, které Bradavická škola nabízí. Jde o místnost, která se zjeví pouze tomu, kdo ji skutečně potřebuje a podle potřeb daného čaroděje či čarodějky se poté sama vybaví. Pro vaši postavu se pak jedná o místo, kde pečuje o kouzelné tvory či snad mít osobní skleník.

Výlet do Prasinek

Ovšem, ne vše, co potřebujete najdete v Bradavicích. Právě z tohoto důvodu se pravidelně vydáváte do Prasinek. Kouzelnického městečka nedaleko Bradavic, kde se nachází nespočet obchodů či jiných podniků, kde najdete vše, po čem vaše kouzelnické hrdlo ráčí. Ale ani tady není bezpečno. Sídlí tady totiž jedna z nejděsnějších skupin černokněžníků na světě, která se přes den potuluje v okolí města. Buďto se jim vyhnete nebo, pokud na to máte dost odvahy, s nimi svedete souboj.

Kromě Prasinek pak ve hře bude obrovská mapa k prozkoumání. Na ní nacházíme všemožné chatrče či domy kouzelníků, kteří buďto potřebují pomoct nebo rádi povypráví něco ze svého života. Při cestování pak také narazíte na hádanky, které zde ukryl sám Merlin v době, kdy on sám studoval na Bradavické škole čar a kouzel.

Hra vás, ale zároveň nějak nenutí být veselým a hodným čarodějem. Můžete se klidně dát na zcestí a stát se jedním z nejmocnějších černokněžníků, které svět kdy viděl. A zanechat ve světě jak dobrou, tak i temnou stopu.

Hogwarts Legacy vyjde během letošních vánoc na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S.

Zdroj
Foto: Portkey Games

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button