HardwareNovinkyRecenze HW

CONNECT IT BATTLE RNBW – klávesnice pro (ne)náročné hráče

Vím, že každý z vás je tady pařmen. A to je super, takže se nemusíte obhajovat. Já v poslední době trochu stagnuju, ale jedna věc mě ke hraní zase dokopala. A to je klávesnice CONNECT IT BATTLE RNBW. Nepatří mezi herní špičku, ale svoji práci udělá. V poměru cena/výkon si myslím, že se jedná o ideální hardware, pokud hledáte herní zážitek, ale nechcete moc utrácet.

Než se pustíme do výbuchu emocí, tak si řekneme něco o vlastnostech. Souhlas?

Funkce a vychytávky klávesnice CONNECT IT BATTLE RNBW

Jako první musím zmínit, že klávesnice má celkem 12 multimediálních tlačítek. Takže pro práci se zvukem nebo videem je to naprosto dostačující. Ale opovažte se při hororových hrách nebo filmech ztlumovat zvuk. Ne, že by to ta klávesnice nějak nedávala, ale to se prostě nedělá. Hanba vám! Další vychytávkou, kterou se klávesnice pyšní, je funkce Anti-Ghost. Kláves s touto funkcí je přesně 19. Bezvadný pomocník pro zmáčknutí několika kláves najednou nebo i při multigamingu. A nechybí ani tradičně pozlacené USB. Jo, pardon, zapomněl jsem na funkci zablokování Win klávesy při hrách.

Nejedná se o bezdrátovou klávesnici, takže si nedělejte starosti s výměnou baterií. Každý, kdo využívá klávesnici nebo myš bez kabelu, určitě zná takové ty situace, kdy mu dojde šťáva přesně v okamžiku, kdy se to nejmíň hodí. To tady nehrozí. Kabel je dlouhý 180 cm, což je ideální délka i na hraní z pohodlí gauče a při váze pouhých 1300 gramů ji ani neucítíte.

Klávesnici CONNECT IT BATTLE RNBW si samozřejmě můžete i výškově nastavit dle libosti. A taky docela pěkně svítí. Je možné si zvolit ze tří barevných schémat, která se ale ne každému musí trefit do vkusu. Nebo to jednoduše nechat všechno vypnuté. No a jak ji nainstalovat? To neuhodnete. Zasunu a jedu. Easy.

Technika za námi. Ale co pocity?

Na večerní nebo i celodenní paření je to naprosto dostačující kus hardwaru. Klávesy se nezasekávají a odezva je naprosto super. Nemusíte se ani bát o křeč v ruce, protože tvarování vám umožní si dlaň i pohodlně opřít o zkosenou spodní hranu. Je jedno jestli hrajete hodinu nebo půl dne. Svoji práci udělá a vy ji za to ještě poděkujete. Za málo peněz hodně muziky. Asi tak bych shrnul její funkčnost pro náročné hráče. Samozřejmě si můžete pořídit daleko lepší a vymakanější typy, ale jestli vám stačí zlatý střed, tak tohle je klávesnice přímo pro vás.

Vždycky se ale najde zádrhel. Pro herní zážitek je to ideální parťák, ale problém nastává při běžném využití. Klávesnici jsem vyzkoušel i pro pracovní aktivity. U počítače trávím vetšinu času a tak je samozřejmé, že je klávesnice extrémně vytížená. A to byl kámen úrazu. Pro klasické psaní se moc nehodí z důvodu vystouplých kláves. Je to pohodlné, když používáte pouze pár vybraných, ale na psaní je to doslova noční můra. Moje nejčastější používaná klávesa byla BACKSPACE. Samozřejmě jde o zvyk, ale tolik trpělivosti jsem neměl ani při hraní Dark Souls 3. Takže moje rada je taková, že na hraní používat a na práci ji poslat do rohu na hanbu.

CONNECT IT BATTLE RNBW má pevnou konstrukci a ani po několika pádech na zem nezaznamenávám nějaké výpadky kláves, praskliny nebo odřeniny. Malé děti mají rady kabely a ještě radši za ně tahají. Vím to, protože mě se to stalo hned 2krát a klávesnice je naprosto v pořádku. Mohu ji tedy označit za dítěvzdornou.

Pořídit, či nepořídit

Klávesnice CONNECT IT BATTLE RNBW je ideální parťák pro náročné hráče, kteří hledají relativní kvalitu za přijatelnou cenu. Chápu, že ne každý musí mít herní klávesnici, když to většinou odmaká hlavně myš, ale proč si neudělat radost i něčím jiným. Já si klávesnici rád vyzkoušel a určitě ji při hraní zase zapojím, ale jinak má čestné místo v šuplíku vedle stolu. Je to zcela na každém z nás, jaké si stanovíme priority. Někomu třeba sedne do ruky hned napoprvé, ale já si k ní pořádně cestu budu teprve hledat.

Hodnocení

Materiál - 75%
Zpracování - 60%
Funkce - 80%
Využití - 50%

66%

Klávesnice CONNECT IT BATTLE RNBW ve vás zanechá určitě spoustu myšlenek. Nějaká bude možná i negativní, ale tak to už ve světě chodí. Ve výsledku jsem ale spíše spokojený.

User Rating: 0.05 ( 2 votes)
Zdroj
Foto: Gamesmag.cz

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button