DeskovkyNovinkyTabletop

RuneScape bude dostupné konečně i ve fyzickém světě

Pokud čtete náš online magazín pravidelně, jistě jste již o RuneScape slyšeli. Je to totiž moje dlouholetá láska, o které se zmiňuji kdykoli to jde i nejde. Tento rok se hře zmiňuji pravděpodobně častěji než kdy předtím, jelikož minulý rok slavila 20 let své existence. Za tu dobu už vyšlo několik knížek a RuneScape se dostalo na Steam i na mobily. Takže kam by se hra měla vydat dál?

No jednou z možností je samozřejmě na konzole, ale pokud vím nic takového se zatím nechystá. I když já bych se rozhodně nebránila Runescape na Switchi. Ne konzole nás nečekají. Jagex, společnost která stojí za RuneScape, se spojila s Steamforged Games a vzniknou dvě RuneScape hry. Desková hra odstartuje Kickstarterovou kampaň později v tomto roce a RPG hra ve stylu Dungeons and Dragons půjde rovnou do obchodů.

Desková hra bude pro jednoho až pět hráčů a zaměřuje se na kampaň, založenou na úkolech. Některé mechaniky budou zahrnovat výrobu vybavení, vaření a interakci s NPC. Prostě to, na co jste podobně zvyklí z online verze.

Oproti tomu RPG hra bde obsahovat ilustrovaný manuál v tvrdých deskách, na jehož základě si hráči vytvoří vlastní kampaň inspirovanou světem Glienoru. Tyto pravidla budou plně kompatibilní s pátou edicí pravidel Dungeons and Dragons, takže pokud už máte partu na hraní, stačí je jen přesvědčit, že v Glienoru je lépe. Co se týče mě skvělé zprávy. RuneScape bude mít konečně deskovou hru. Co víc si přát? Možná víc místa kam to dát. Nicméně já už vím kam poputují moje peníze. A co vy taky vás nové hry ze světa Glienoru nadchly?

Zdroj
Foto: RuneScape

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button