IndieNintendoNovinkyPCPS4PS5Téma dneXbox OneXbox Series X

Gamescom pokračuje – Výtažek toho nejzajímavějšího z druhého dne konference

Gamescom pokračoval i ve čtvrtek a my byli opět u toho. V následujícícm příspěvku najdete to nejzajímavější, co nám bylo představeno ve druhém dni vysílání. Nebylo toho málo, to vám teda řeknu. Člověk má pak problém vybrat to nejlepší. Nejradši bych se s vámi podělil o všechno, ale to bychom tu byli snad týden. Každopádně na konci článku najdete odkaz se záznamem konference.

Otevřená beta verze pro Blood of Heroes je tu

Na akci Gamescom byla představena i brutální řežba Blood of Heroes. Otevřená beta verze je k dispozici od 26. srpna a vy si ji tak můžete už nyní zkusit. Jedná se o free PvP hru založenou na bitvách v arénách, ať už 1v1, nebo ve skupinkách. Cíl hry je jednoduchý. Rozcupovat soupeře na cucky dřív, než to udělá on vám. Na akci jsme viděli nejen poutavý trailer, ale i ukázku z gameplaye. Hru si můžete zkusit na PC. Tak na co čekáte?

Blasphemous ukazuje nové DLC a upoutávku na druhý díl

Blasphemous nám představí své nové DLC s podtitulem Wounds of Eventide. DLC bude zcela zdarma a dočkáme se ho v prosinci tohoto roku. Další DLC není v plánu, a tak nám nezbyde než čekat na vydání titulu Blasphemous 2, který zatím sice nemá oficiální datum vydání, ale šušká se o roku 2023. Hra sleduje osud jednoho kajícníka, který přežil masakr v Silent Sorrow. Ve hře se hlavní hrdina musí prosekat řadou nepřátel a k tomu mu pomáhá bohatá zásoba schopností, kterou si můžete upravit na míru vašemu stylu hraní.

A co si zahrát na úklidovou četu?

Ve hře Serial Cleaners budeme hrát za celkem čtyři různé postavy a každá z nich má nějakou speciální schopnost. Lati má chladnou hlavu, rychlost a hlavně je za touto postavou vidět kus dobře odvedené práce. Psycho je zase tak trochu magor a nevadí mu při úklidu nadělat krvavou stopu pomocí třeba i motorové pily. Viper je počítačový génius, který je tak malý, že se protáhne všude. A nakonec Bob – hlavní hrdina původního titulu, kterého velmi dobře znáte. Když chcete odklidit mrtvé tělo, tak kdo je na to podle vás nejlepší? Tuto hru si užijeme už na začátku příštího roku na PlayStationu 4, Xboxu One, Nintendu Switch a PC.

A opět hra ze světa kyberpunku

Loopmancer je 3D plošinovka nabitá akcí a realistickou grafikou. Budeme v ní hrát za detektiva, který vstal z mrtvých a pustil se do boje se zločinem. Opět. Asi mu jedna smrt nestačila. Hru bude možné hrát na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Nintendu Switch. Do seznamu přání si hru můžete hodit už nyní ve službě Steam. Zatím bohužel nevíme, kdy se hra podívá do světa, ale doufejme že to nebude dlouho trvat. Hra vypadá opravdu pěkně a myslím, že na dlouhý zimní večer je to ideálka. Za tohle konferenci Gamescomu moc děkuji.

Ani na vesmír nesmíme zapomenout

Falling Frontier je vesmírná strategická RTS hra, která vypadá doslova jako pastva pro oči. Ne nadarmo také získala ocenění E3 jako nejočekávanější indie hra roku. Vaším úkolem bude prozkoumat vesmír a hlavními faktory hry budou informace a logistika. Takže když víte prd a neorientujete se v dopravě, tak tuto hru raději obejděte obloukem. Hra vyjde na konci roku 2021 na PC a k dispozici bude na Steamu, kde si ji už teď můžete hodit do seznamu přání. Já ji tam už mám.

Troufnete si vystavět celé město?

Budovatelská hra City Block Builder hráče změní na ambiciózního podnikatele v Los Angeles v roce 1950. Svět se pomalu vzpamatovává z hrůz druhé světové války. Kromě výstavby budete mít jako majitel podniků i možnost vybrat filmy, které se budou promítat ve vašich kinech, ale i jaké blafy budou vaše restaurace servírovat zákazníkům. Prostě musíte vytvořit svůj vlastní svět od nuly a dotáhnout ho až do těch nejmenších detailů. Vývojáři z Tentworks Interactive prozradili, že hra bude k dispozici na Steamu již od září. Budovatelské hry mají obrovskou základnu fanoušků a věřím, že i tato hra se dostane do povědomí hráčů.

A co se ještě podívat do prastarých podmořských ruin a trochu si zastřílet?

Vývojářské studio DoubleMoose s radostí představilo i FPS roguelike titul s názvem Abyssus. V roli žoldáka prozkoumáváte tajemný podmořský svět starověké civilizace. Ale jak asi tušíte, tak cizinci tu nejsou vítaní, a tak vám nezbývá než bojovat o holý život. K dispozici bude hromada exotických a zajímavých zbraní, ale naštěstí se nemusíte spoléhat pouze na ně. Vaše postava disponuje i několika zajímavými vlastnostmi, které můžete různě kombinovat a zvýšit si tak naději na přežití a úspěšné zvládnutí mise. Hra na PC by měla být spuštěna v roce 2023, tak si ještě chvilku musíme počkat.

Karetní hra na motivy slavného anime

Většina z vás určitě někdy slyšela o anime Yu-Gi-Oh. Karetní hra s podtitulem Master Duel bude free-to-play hra podle tohoto skvělého anime. Ve hře se vyskytne až 10 tisíc karet, které můžeme různě kombinovat a které přispějí k porážce vašeho soupeře. Karty zahrnují nejen příšery a postavy, ale také kouzla, schopnosti a zbraně. Hru si můžeme vychutnat na PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S, Xboxu One, Nintendu Switch, Steamu, iOS a Androidu a vůbec poprvé bude mít hra ze světa Yu-Gi-Oh podporu 4K. Ale bohužel datum vydání zveřejněno prozatím nebylo.

Malá zvířátka, která ničí svět

Po staletích spánku v podzemí se obrovské příšery probouzejí k životu a lezou na povrch Země. Lidi jim trochu vadí, tak si to s nimi prostě chtějí rozdat a získat opět nadvládu nad světem. Ale to chce každý z těchto titánů, takže kromě lidí si budou dávat do držky i navzájem. Hra Giga Bash je typická arénovka pro čtyři hráče. Každý hráči si zvolí jednoho tohohle mazlíka a jediný úkol zní: porazit všechny ostatní. Ve hře kromě klasických rvaček můžete využít i ničitelné prostředí, které může pomoct s poražením soupeře. A navíc po sobě zanecháte neskutečnou spoušť. Sexy, ne? Hra bude zcela zdarma a užít si ji můžete s kamarády doma na gauči nebo vyzvat i někoho online. GigaBash vyjde pro PlayStation 4 a PC prostřednictvím Steam a Epic Games Store na začátku roku 2022.

Na závěr něco pro milovníky mlátiček

Jednou z největších akcí večera bylo pořádné představení bojové hry King of Fighters XV. Dozvíme se v něm, že na výběr bude celkem 39 postav a ani v tomto díle nebude chybět věhlasný režim 3v3, pro který je tato hra známá. Kromě klasických známých postav byly představeny i dva nové ženské charaktery. Do hry bude přidáno hned několik nových režimů online jako tréninkový nebo hodnocený. Hra bude na světě už v únoru příštího roku a to konkrétně na PC, PlayStation 4, PLayStation 5, a Xbox Series X/S. Tak se nezapomeňte tu klasiku pořídit a nakopat všem zadečky.

Tak to by bylo asi všechno, přátelé. Konference toho ukázala samozřejmě daleko víc a proto se na ni můžete podívat ze záznamu a doplnit si všechny novinky, které jste nenalezli v našem výběru. Já vám moc děkuji za pozornost a doufám, že se brzy zase budeme moci společně těšit z dalšího článku, který naleznete na našem webu. A nyní už slibovaný záznam z konference Gamescom 2021. Užijte si to.

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button