NovinkyPCXbox Series X

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl – pokračování naprosté klasiky

Při konferenci E3, která se zaměřovala na Xbox a Microsoft, padla jména i několika opravdu skvělých titulů. Ale myslím, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl si zaslouží vlastní článek (teda myslí si to pan vedoucí, tak snad mi nedá držkovou, že jsem si ten nápad trochu přivlastnil). Hru si budeme moci zahrát Xbox Series X/S a PC. Dokonce si hru můžeme už předobjednat na Steamu nebo na Epicu, ale i na Xbox.

S.T.A.L.K.E.R. do toho jde naplno

Asi každý z nás o sérii S.T.A.L.K.E.R. minimálně slyšel. A vsadím se, že i dost z vás nějaký titul ze série hrálo. V článku o konferenci E3 Xbox + Microsoft jsme pro vás o této hře vytáhli to nejdůležitější. Třeba to, že hra se dočká vydání 28. dubna 2022. A teď si ji můžeme trochu více rozebrat.

Trailer odhalil opravdu skvělou akci. Hlavně mě zaujala práce s granáty, které působí dost realisticky, a létající třísky z beden jsou taky cool. Docela by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby hra běžela ve virtuální realitě. To bych se asi zlomil v pase při snaze se podobným střepinám vyhnout. Další věc, co vás určitě zaujme, je speciální lokátor. Jak se zdá, okolí je protkané jistými anomáliemi, které asi nebude úplně radno podceňovat. Hlavně do nějaké takové nevlézt. Jinak z vás bude přísada do boršče.

Na čem to rozjedeme?

Hra se opírá i o vlastní historii. Na obrázku můžete vidět srovnání věže: vpravo nahoře ze hry S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky a pod ní ze S.T.A.L.K.E.R.: Heart of Chernobyl. Zub času pěkně zapracoval, ale zase to pro stálé hráče je taková odměna a nostalgický výlet do minulosti. V zamořené zóně je toho mnohem víc, než se na první pohled zdá. Černobylská oblast je mnohem nebezpečnější a drsnější místo k životu, než kdy dřív. A v samém srdci této nebezpečné oblasti se skrývá zdroj neuvěřitelné síly, který představuje ještě závažnější hrozbu, než jsou krvelační mutanti. Zní to jako z pohádky, ale opak je pravdou.

Ten, kdo si hru bude chtít vyzkoušet, bude muset pořídit Xbox konzole nové generace. A kdo hodlá valit na starém dobrém PC, připravte si pořádnou mašinu. Na kalkulačce ze střední hru zřejmě nerozjedete. Doporučené parametry jsou takovéto:

Procesor: AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K

Paměť: 16 GB

Grafika: AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8 GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11 GB

Místo na disku: 150 GB

To není zrovna málo. No držme si palce, at nám to pojede bez lagů. Další podrobnosti o hře najdete tady. Obzvlášť se doporučuji podívat na to, jaké bonusy vám přinese předobjednávka.

Na našich stránkách najdete mnoho odkazů na probíhající E3. Co třeba ještě mrknout na další novinku, která se váže k herní sérii Borderlands? Tiny Tina chystá vlastní spin-off.

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button