Herní sérieKnihyKomiksNovinkySeriályTéma dne

Všichni Zaklínači, o kterých jsme kdy mohli slyšet

Škola vlka

Tjold – zaklínač ze Školy vlka, který se účastnil turnaje se Školou kočky. Zemřel v bitvě. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Rennes – jeden z mistrů Školy vlka, který se účastnil turnaje se Školou kočky. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Hemminks – zaklínač Školy vlka, který se účastnil turnaje se Školou kočky. Na tomto turnaji taky zemřel. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Gwen – se účastnil turnaje se Školou kočky. Když měl odrazit šipku z kuše, nepovedlo se mu to a skončil se zraněným obličejem na ošetřovně. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Gweld – byl údajně nejlepším Geraltovým přítelem během výcviku. Kvůli výměnnému pobytu mezi Školou vlka a Školou kočky musel na turnaji mezi školami bojovat za Kočky. Geralt jej poté v přímém souboji zabil.

Gardis – zachránil Gelda na tzv. Zabijákovi, což je stezka, kde se cvičí mladí zaklínači. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Frank – se účastnil turnaje se Školou kočky. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Aubry – se účastnil turnaje se Školou kočky. Na tomto turnaji taky přišel o život. Znát jej můžete z komiksu Zdrada.

Varin – zaklínač, který zemřel při útoku na Kaer Morhen. Spatřit jej můžete, když použijete lampu Keiry Metz v pevnosti, kde se cvičili mladí zaklínači. Byl znám jako nemilosrdný instruktor. Známe jej ze Zaklínače 3.

Adon z Carrerasu – chránil v Toussaintu tým archeologů. Do Beuclair jej poslal sám Vesemir, aby nechal vyrobit velmistrovskou vlčí zbroj. Bohužel mu Vesemir také dal málo peněz, takže musel Adon přijmout zakázku, která se mu stala osudnou. Znát jej můžete ze hry Zaklínač 3 datadisku o Víně a Krvi.

Elgar – vyrobil jednu z nejunikátnějších zaklínačských zbrojí. Její nákresy poté ukryl po světě, jako součást úkolu pro nové zaklínače. Znát jej můžete ze Zaklínače 3.

Leo – samozřejmě vím, že Leo nikdy neprošel zkouškou trav, takže považovat jej za zaklínače je trošku na hraně. Nicméně byl trénován zaklínači Školy vlka a zemřel Magistrovou rukou při obraně Kaer Morhen, jako učedník. Známe jej ze hry Zaklínač 1.

Barmin – mistr zaklínače Vesemira. Zemřel pravděpodobně při útoku na Kaer Morhen. Znát jej můžete ze hry Zaklínač 3.

Berengar – měl to štěstí, že během pogromu na Kaer Morhen nebyl. Byl jedním z těch, kterým vadilo zaklínačské povolání a dokonce samo o sobě býti zaklínačem. Zaprodal poté svoje druhy ze Školy vlka a prozradil organizaci Salamandra, kde leží Kaer Morhen. Když Geralt poté hledá vůdce Salamandry, setká se i s Berengarem. Může jej zabít, nebo nechat jít. Berengar mu poté pomůže zabít Azara Javeda a vykoupí tak své hříchy. Znát jej můžete ze Zaklínače 1.

Lambert – se objevil jak v knize, tak ve hrách. Byl jedním z mála, kteří přežili pogrom na zaklínače. Pomáhal trénovat malou Ciri, když ji Geralt přivedl na Kaer Morhen. Pomohl bránit Kaer Morhen, před útokem Salamandry. Poté pomohl Geraltovi s obranou Kaer Morhen proti Divokému honu. Všechny tyto skutky jsou poměrně překvapivé, protože rozhodně jinak nepatří mezi ty nejnápomocnější. Byl dobrým přítelem zaklínače Školy kočky Aidena. Geralt mu může pomoci najít Karadina, který za Aidenovi smrt mohl. Je zde dokonce možnost, že se dá dohromady s čarodějkou Keirou Metr, se kterou bude mít šťastný život. Také ale na Kaer Morhen během boje může zemřít.

Eskel – se objevil jak v knihách tak hrách. Je jedním z nejlepších Geraltových přátel, a prošel s ním i výcvikem. Navíc je příliš skromný, ale víceméně stejně schopný zaklínač jako sám Geralt. Pomáhal mu také trénovat malou Ciri, bránit Kaer Morhen před Salamandrou i před samotným Divokým honem. V Zaklínači 1 je i rozšíření, kde se dovídáme, jak přišel ke své obrovské jizvě na obličeji. Udělala mu ji jeho dítě překvapení. Mimochodem, díky zákonu překvapení získal i svého koně, Škorpiona. Nebudu lhát, bylo by fajn udělat i nějakou menší hru s jeho příběhy.

Vesemir – se objevil jak v knihách tak hrách. Navíc je doslova žijící legendou a možná i přes svůj věk, nejlepším zaklínačem. Je odborníkem na alchymii a monstra a pro všechny přeživší zaklínače funguje i jako takový jejich „otec“. Neví se, jak přesně je Vesemir starý, ale počítá se s věkem kolem 200 let. Jeho celý život se točil kolem Kaer Morhen a ostatních zaklínačů. Měl samozřejmě i pár milostných romancí, jak se můžeme dozvědět v Zaklínači 3 v datadisku Srdce z Kamene. Všichni jsme u jeho smrti uronili slzu a kdo říká, že ne, tak je lhář. Nyní o něm Netflix připravuje animovaný film se jménem The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Geralt z Rivie – legendární Bílý vlk, Gwynbleidd, Ravix ze Čtyřrohu, Odporný proměněnec a spoustu dalších jmen. Tohoto zaklínače snad nějak ani uvádět nemusím, točí se kolem něj doslova celý příběh jak knih, her tak i komiksů. Vychován Vesemirem, stal se adoptivním otcem Ciri a milencem snad každé čarodějky, která kdy žila v Severních královstvích. Jeho narození je zázrakem, protože jeho matkou je čarodějka jménem Visenna. Zmíním také, že jeho otec je žoldák Korin. Je také znalcem hudby a cestuje s jedním z nejlepších hudebníků, vikomtem Juliánem zvaným Marigold. Takže je vlastně u donucen být velkým fanouškem poezie. Třeba jeho známá báseň: „Lambert, Lambert, to je ale kokot.“ Je také velice známý tím, že umí zůstat neutrální. Třeba když neutrálně dobýval hrad La Valette, nebo když neutrálně rozložil celé podsvětí Novigradu, nebo když se postará o úspěch Nilfgaardu ve válce proti Redanii. Prostě neutrální zaklínač. Nicméně se mu nedá upřít jedna věc a to ta, že je jednou z nejlepších napsaných postav fantasy světa.

Předchozí stránka 1 2 3 4 5 6 7 8Následující stránka

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Samuel Hudec
Host
Samuel Hudec
2 let před

Chtěl bych upozornil, že co se týče Jeroma Moreaua, tak víme, co se sním stalo. Zemřel v jeskyni, kam ho vyhodil nestabilní teleport, když utíkal, pokud si dobře vzpomínám. Podrobnosti si úplně nepamatui, každopádně zemřel, otec ho nepropustil. V té jeskyni lze myslím získat poslední nákres na zbroj, spolu s dopisem, kde Jerome otce proklíná a viní ho za svou smrt.

Samuel Hudec
Host
Samuel Hudec
2 let před

Bral jsem to, že to je on, jelikož možnost že by tam umřel někdo jiný s tímto specifickým dopisem a nákresem zbroje, mi přijde dost nepravděpodobné, ale máš pravdu, je to jen předpoklad. Ještě co se týče Ciri, nevím, jestli bych ji nazýval nejmocnější, když v témže univerzu se potlouká Gaunter O’Dimm 😄 nicméně druhé místo si asi zaslouží.

Teddy
Host
Teddy
2 let před

Zdravím tě Lachtane,
tohle je úžasná večerní četba!
Chtěl bych se jenom zeptat na dvě věci, budeš ten článek rozšiřovat o ty z toho animovaného filmu a o ty, kteří byli teď v 2. sérii seriálu?
A proč píšeš zrovna tady a ne někde jinde?

Teddy
Host
Teddy
2 let před

Zdravím tě znovu :D,

no tak to je super! Už jsem něco i přečetl, musíš napsat něco nového.

Rozumím, tak snad se s tím vypořádáš co nejdřív, ta druhá série byla hrozná, ale musím říct, že tvoje hodnocení je aspoň fér.

Já to myslel tak, proč píšeš na Gamesmagu a ne na nějakém větším serveru, který se tímto zabývá. Ale rozumím, díky za odpověď.

Kdyžtak budu otravovat potom na messengeru jestli nevadí, měl bych hromadu otázek a ty se očividně vyznáš snad ve všem 😀

Back to top button