Herní sérieKnihyKomiksNovinkySeriályTéma dne

Všichni Zaklínači, o kterých jsme kdy mohli slyšet

Zaklínačský řád

Ke starému zaklínačskému řádu patřili například Arnaghad, Ivar Evil Eye nebo Erland z Larviku.

Rhys – kromě výše tří jmenovaných je tu právě ještě jeden známý. Rhys přežil Arnaghadův útok, stihl utéct a varovat ostatní zaklínače před tímto šílencem. Právě díky jeho obvinění začala revoluce mezi zaklínači. Neví se ale, jestli při bojích zemřel, nebo ne. Znát jej můžeme z Gwent: The Witcher Card Game.

Nezařaditelní nebo ti divní

Cormac – zaklínač z neznámé školy. Je hlavní postavou v polské deskové hře Wiedźmin: Gra Wyobraźni.

Adela – zaklínačka z neznámé školy ze starého polského seriálu Zaklínač. Ona a další dvě zaklínačky přijeli na Kaer Morhen, aby trénovaly se svými bratry zaklínači. Kromě toho, že s ní seriálový Geralt něco měl, o ní nevíme nic, ani není možné určit, z jaké školy pocházela. Víme ale, že dorazila k Vlkům a v té době existovali kromě nich jen Kočky a Gryfové.

Dragonfly – zaklínačka Školy kočky. Kromě toho byla původně šlechtičnou. Jenže ji chtěl nechat její strýc zavraždit a ona byla zachráněna jen díky služebníkovi, který ji nakonec nezabil. Dostala se tak k zaklínačům, kteří ji vycvičili a nechali podstoupit i zkoušku trav. Je možné ji znát ze hry Wiedźmin: Gra Wyobraźni.

Voltehre – zaklínač, který dělal zkoušku medailonu s Lambertem. Bohužel probudil obra v jeskyni a už se nevrátil.

Cirilla Fiona Elen Riannon – si zaslouží také své zmínění. Ačkoliv nikdy neprošla zkouškou trav, jako dítě starší krve je pravděpodobně nejmocnější bytostí vůbec, jelikož umí cestovat časem i prostorem. Je také velice schopnou válečnicí, však ji trénovali zaklínači na Kaer Morhen. A také nájemný vrah Bonhart, který z ní udělal jednoho z nejlepších zabijáků, ale to už je vedlejší. Po konci v knihách pomohla Geraltovi a Yennefer k jejich happy endu. Po konci her zachránila celý svět a v ideálním případě se stala první oficiální zaklínačkou.

Doufám, že jsem nikoho nezapomněl a pokud ano, klidně to napište do komentářů. Je neuvěřitelné, že máme možnost znát až tolik zaklínačů. Je také překvapivé, že valnou většinu z nich nestvořil Andrzej Sapkowski, ale buďto jeho fanoušci, filmaři nebo CD Projekt Red. Sám Sapkowski ale nikdy nevyloučil, že už nic nenapíše. Takže tu stále máme naději, že ještě nějaká ta kniha vznikne. Ostatně, o čem by měla být, řekl už v roce 2018.

Předchozí stránka 1 2 3 4 5 6 7 8

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Samuel Hudec
Host
Samuel Hudec
2 let před

Chtěl bych upozornil, že co se týče Jeroma Moreaua, tak víme, co se sním stalo. Zemřel v jeskyni, kam ho vyhodil nestabilní teleport, když utíkal, pokud si dobře vzpomínám. Podrobnosti si úplně nepamatui, každopádně zemřel, otec ho nepropustil. V té jeskyni lze myslím získat poslední nákres na zbroj, spolu s dopisem, kde Jerome otce proklíná a viní ho za svou smrt.

Samuel Hudec
Host
Samuel Hudec
2 let před

Bral jsem to, že to je on, jelikož možnost že by tam umřel někdo jiný s tímto specifickým dopisem a nákresem zbroje, mi přijde dost nepravděpodobné, ale máš pravdu, je to jen předpoklad. Ještě co se týče Ciri, nevím, jestli bych ji nazýval nejmocnější, když v témže univerzu se potlouká Gaunter O’Dimm 😄 nicméně druhé místo si asi zaslouží.

Teddy
Host
Teddy
2 let před

Zdravím tě Lachtane,
tohle je úžasná večerní četba!
Chtěl bych se jenom zeptat na dvě věci, budeš ten článek rozšiřovat o ty z toho animovaného filmu a o ty, kteří byli teď v 2. sérii seriálu?
A proč píšeš zrovna tady a ne někde jinde?

Teddy
Host
Teddy
2 let před

Zdravím tě znovu :D,

no tak to je super! Už jsem něco i přečetl, musíš napsat něco nového.

Rozumím, tak snad se s tím vypořádáš co nejdřív, ta druhá série byla hrozná, ale musím říct, že tvoje hodnocení je aspoň fér.

Já to myslel tak, proč píšeš na Gamesmagu a ne na nějakém větším serveru, který se tímto zabývá. Ale rozumím, díky za odpověď.

Kdyžtak budu otravovat potom na messengeru jestli nevadí, měl bych hromadu otázek a ty se očividně vyznáš snad ve všem 😀

Back to top button