FilmyNovinky

Indiana Jones a 4K kolekce čtyř filmů | Novinka

Nechce se tomu až věřit, ale Indiana Jones letos slaví 40 let. A jak už to s oslavami bývá, je potřeba dát oslavenci nějaký ten dárek. Z tohohle se samozřejmě budou radovat hlavně fanoušci neohroženého profesora archeologie. A musím říct, že kdyby moji profesoři archeologie byli jen z poloviny jako Indy, tak bych do té školy chodila mnohem raději.

Indiana Jones a čtyři filmy

Kolekci tvoří původní trilogie filmů z 80. let, která je fanoušky všeobecně milovány. Po 20 letech k ní ještě přibyl díl čtvrtý, který způsobil mezi fanoušky rozkol. Všechny tyto filmy a hlavně Harrisona Forda v roli Henryho Jonese juniora budeme mít díky kolekci možnost sledovat v lepším obraze a prožít tak znova napětí při hledání Archy úmluvy v Dobyvatelích ztracené archy. Nebo sledovat Indyho při boji proti smrtícímu kultu Kálí v Chrámu zkázy a bavit se jeho vztahem k otci v Poslední křížové výpravě. A pak je tu ten rozporuplný čtvrtý díl, Křišťálová lebka. Já osobně ho mám ráda, ale mnoha lidem se nelíbí, jak moc se liší od původní trilogie. Podle mě ta odlišnost má svůj důvod. První tři díly odráží svým pojetím dobrodružné filmy oblíbené v 30. letech, tedy v době, ve které se odehrávají. Stejně je to i se zatím posledním filmem – odehrává se v 50. letech, a tak tu máme sci-fi nádech a studenou válku. Ale je samozřejmé, že ne každému se líbí všechny filmy, já osobně třeba nemám příliš v lásce Chrám zkázy, snad kvůli hlavní ženské postavě. Zlatá Marion.

Ať už máte rádi všechny filmy, nebo ne, nic to nemění na faktu, že série filmů jako celek je skvělá a Indiana Jones si 4K verzi zaslouží. A nikdo vás nenutí dívat se na ty díly, které nemáte rádi. Celá kolekce vychází už 8. června. Já osobně se těším, až se podívám na celou tetralogii znova, ano, i s mým nejmíň oblíbeným druhým dílem. Přece jen je to pořád Indiana Jones. A jaký je váš oblíbený díl?

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button