AnimeNovinky

One OK Rock společně s Rurouni Kenshin: The Final and The Beginning | Novinka

Přiznám se, že dříve než jsem viděla samotný trailer na další film o legendárním samurajovi Ruróni Kenšinovi, slyšela jsem hudbu, která jej doprovází. Japonská kapela One Ok Rock je jednou z mých nejoblíbenějších a to, že se podílí na tvorbě hudby doprovázející filmy podle animovaných legend, mou fanouškovskou přízeň jen prohlubuje. Skladba The Beginning, která byla vybrána jako úvodní píseň prvního filmu o Ruróni Kenšinovi v roce 2012 získala (zaslouženě) ocenění za nejlepší rockové video MTV v Japonsku a má více, než 170 milionů zhlédnutí na Youtube.

One Ok Rock jsou s příběhem zjizveného samuraje spjati od začátku až do konce. Další peckou v pořadí za skladbami The Beginning a Heartache se aktuálně stává Renegades, která proletěla světem díky novému traileru k blížícím se filmům Rurouni Kenshin: The Final a The Beginning.

Všechny filmové adaptace mají své kořeny v příběhu z 90. let. V roce 1994 stvořil Nobuhiro Wacuki samuraje, který se rozhodl změnit svou cestu zabijáka v cestu ochránce lidí. Říká se, že Wacuki napsal původní mangu s cílem odlišit ji od všech klasických šónen příběhů. To, že se mu jeho záměr povedl, dokazuje fakt, že si Ruróni Kenšin zasloužil animovanou sérii, několik OVA, hrané filmy, speciální soundtrack, merchandise i pokus o herní adaptaci. Mimo to se na žebříčku popularity drží vysoko již více, než 20 let.

Filmy se natáčely sedm měsíců na 43 místech po celém Japonsku. V hlavní roli nebude chybět Takeru Sató, který vdechl samurajovi život již v roce 2012. První díl s názvem The Final bude o narušení poklidného života Kenšina, obnovení éry Meidži, výcviku novým šermířů a tajemném nápisu. Druhý film The Beginning se odehraje v záhadném podsvětí Číny. Oba filmy vyjdou v létě letošního roku a budou uzavírat celou ságu.

Gabriela “Inie“ Hudec

Znáte to. Alter ego žijící vlastním životem ve virtuálním světě. A je mu tam moc dobře.

Podobné články

Back to top button