NovinkyTéma dne

Dragon Age 4: Další teorie o tom, co nás čeká. |Teorie

Začíná se objevovat více a více informací o chystaném Dragon Age 4. Stále jich je ale dost málo, takže tu zbývá prostor ke spekulacím. Což je zábava. Zdrojů je spíše pár než hodně a prakticky sestávají z traileru, z fresky na oficiálních stránkách, sem tam z nějakého tweetu a taky vyšla kniha o 25 letech Bioware. Tak pojďme na to.

Pravděpodobná lokace číslo jedna

Velkou otázkou samozřejmě je, kde se příští hra bude odehrávat. Zatím jsme z Thedasu viděli Ferelden (první díl), Kirkwall a přilehlé oblasti (druhý díl) a znovu Ferelden a navíc i Orlais (třetí díl). Pokud budeme vycházet z posledního traileru, bude nás čekat víc než jedna země. Jednou z nich bude pravděpodobně Antiva. Více než jeden záběr nám ukazuje zámek, v nočním záběru je vidět, že k němu přiléhá i město včetně přístavu. Proč si myslím, že je to Antiva? Z několika důvodů. Za prvé celá estetika tohoto místa na mě působí jižansky a pokud bereme v potaz i ten přístav, napadá mě Itálie. Není žádným tajemstvím, že Antiva je inspirována převážně Benátkami. Proto je tam tak důležitý obchod. Za druhé celé to místo připomíná město vyobrazené na ilustraci k mini povídce The Wake. V této povídce vystupuje několik Antivanských Vran, které procházejí městem Antiva, tedy po jeho střechách. Za třetí díky knížce Tevinter Nights víme, že politická situace v Antivě je nyní velmi složitá a že přišla o velkou část svého vedení. Díky tomu je ideálním místem, kde by se mohla odehrávat aspoň část příběhu.

Pravděpodobná lokace číslo dvě

Tím nejpravděpodobnějším místem je samozřejmě Tevinter. O tom snad nikdo nepochybuje. I přesto si povíme proč. Za prvé na konci Dragon Age Inquisition Inkvizitor zabodl dýku do Tevinteru. Je to také místo, kde leží Arlatanský les, kde se nacházelo elfské hlavní město Arlatan, které jistě bude Solas chtít obnovit. Za druhé v traileru se objevuje záběr na město, kde jsou vznášející se budovy (respektive jedna budova). Jediné místo, o kterém doposud s jistotou víme, že takový div má, je Minrathous, hlavní město Tevinteru. Za třetí poslední vývoj v komiksech naznačuje, že právě v Tevinteru se nachází soška z červeného lyria, kterou Solas hledá. Za čtvrté právě na severu Tevinteru zahájili Qunari okupaci jižní části Thedasu.

Další, méně pravděpodobné lokace

Ve “hře” jsou ovšem i jiné, méně pravděpodobné lokace. Je tu jistá možnost, že by se část hry mohla odehrávat v Anderfelsu. V místě, kde se nachází hlavní velitelství šedých strážců. Za prvé v traileru se objevuje velká pláň s velkými bytostmi a vidíme nohy ve zbroji podobné té šedých strážců. O Anderfelsu se ví, že jeho velká část je pustina a potulují se tam bytosti s Nákazou (Blight). Za druhé je tu ta nedořešená věc s gryfy z novely Poslední let. V jednom z možných vyústění Blackwallova příběhu, tedy v tom, kde se pravým šedým strážcem a vydá se do Anderfelsu. V tomto konci pošle Inkvizitorovi gryfí pero.

Je ještě jedna lokalita, která by se teoreticky mohla objevit v Dragon Age 4 a to Arlathanský les. Hlavním důvodem je samozřejmě to, že se Solas snaží přivést zpět Arlathan samotný. Díky krátké povídce Ruins of Reality víme, že se je tam pokřivena realita a něco se tam děje. No, uvidíme!

Kdo by se mohl objevit?

Už od teaseru je jasné, že se v další hře objeví Solas. O tom však nikdo po konci Tresspassera snad nepochyboval. Poslední trailer naznačuje, že nám v další objeví i Varric. Zatím není jasné, jestli ho budeme moci vzít do party nebo tam bude jen jako NPC. V poslední době se čím dál tím víc mluví o Exekutorech, o té tajemné mocnosti, která sídlí za oceánem. Jeden z Exekutorů se objevil v poslední povídce Tevinter Nights, kde ho Solas zkameněl dříve, než stačil vypovědět co ví. To naznačuje, že možná věděl něco, co by mohlo Solase poškodit. Nebo se mu prostě nelíbil, kdo ví.

Když se zaměříme na fresku, která je nyní k vidění na oficiálních stránkách, můžeme si tam povšimnout dvou tajemných postav. Na každé straně je jedna a jsou vzhůru nohama. Mám dvě teorie o tom, o koho se může jednat. První z nich je, že se jedná o dva z elfských bohů. O které, to nejsem schopna říct. Druhá, kterou mám promyšlenější a více se k ní přikláním, je, že jsou poslední dva staří bohové. Thedas již zažil pět Nákaz, takže zbývají jen dva staří bohové Razikale a Lusacan. Postava nalevo se mi zdá ženská, což by odpovídalo Razikale a Lusacan by tedy byl tou postavou napravo.

Pokud Solas uspěje ve svém plánu a opravdu se mu podaří strhnout Závoj, pak je tu pravděpodobně ještě jedna skupina, se kterou se budeme muset potýkat. Elfští bohové byli Solasem uvězněni pomocí Závoje, takže pokud žádný nebude, patrně budou osvobozeni. A po tak dlouhém věznění rozhodně nebudou dobře naloženi.

No, možností je spousta a ještě nějakou dobu budeme tápat v temnotách a jedinými společníky nám budou naše teorie. Já osobně jsem zvědavá, s čím přijdou a zda se mé teorie potvrdí. A jaké jsou vaše teorie o Dragon Age 4?

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button