HryNovinkyPC

Epic Games tento týden překvapují | Novinka

Už to tu bylo několikrát, a tak i tento týden vám přinášíme aktuální novinky z Epic Games Store. Ruku na srdce, poslední 2 hry nebyly nic moc a na dnešek to taky nevypadalo na žádnou slávu. Inu, nedalo se nic dělat, ale darovanému koni na zuby nekoukej. Kupodivu Epic udělal nečekaný tah. Nenabízí jednu hru zdarma, ale hned 2 hry. A myslím, že tou druhou si dost vylepší skóre.

Tento týden FOR THE KING

Jak jsme vás informovali minulý týden, Epic Games nám prozradil, že dnes vypustí do světa tahovou strategii For The King. Jedná se o hru od společnosti IronOak a není zase tak stará. Světlo světa spatřila v roce 2018.

Král byl zavražděn neznámým útočníkem a královna zoufale hledá pomoc u občanů země Fahrul. Musíte se vydat napříč celou říší, abyste našli vraha a postavili ho před spravedlivý soud. Spravedlnost zákonem nebo mečem. Země je v chaosu, a tak na vás čeká spousta nástrah v podobě příšer, dungeonů a nepřátel, kteří budou dělat vše, aby vám tu cestu co nejvíc ztížili. Dokážete, se prosekat skrz hordy nepřátel, abyste pomohli královně a získali skvělou odměnu ?

Tato hra nabízí single player, ale můžete hrát i v co-op módu. Stačí sehnat partu dobrý lidí a jde se na věc. Na výběr máte opravdu z velkého množství zbraní, brnění, dovedností a kouzel. To, jakým stylem se rozhodnete hru dohrát, je zcela na vás. Tak hurá do toho!

Epic Games fascinuje druhou hrou

Jak jsem již na začátku prozradil, společnost Epic Games nám jako dárek přihrála ještě jednu hru. A není to nic menšího než titul ze série, kterou asi všichni dobře známe. Mluvím o hře Metro: Last Light Redux. No, mě to překvapilo velice. Sérii her Metro 2033 vydává již od roku 2010 ukrajinská společnost 4A Games. Jde o sérii FPS hororových her podle knižní předlohy, kterou napsal Dmitrij Gluchovskij v roce 2002. Tento rok se kniha poprvé objevila online a v roce 2005 byla vydána knižně. V roce 2007 za ni byl Dmitrij dokonce oceněn na prestižním festivalu v Kodani za Nejlepší debut.

Metro Last Light Redux se odehrává rok po prvním díle. Hlavní hrdina Arťom odpálil rakety na Temné a stal se tak členem Řádu. Zdá se však, že jeden malý Temný bombardování přežil a Arťom dostane od velitele Řádu rozkaz, aby napravil svoji chybu. S naším hrdinou půjde i velitelova dcera Anna, aby byla Arťomovi na blízku. V hnízdě sice Temného najdou, ale než se jim podaří ho zlikvidovat, tak Arťoma zajmou nacisté. Podaří se mu vyklouznout z tohoto průseru? A co ten malý Temný? Zapněte počítače, nainstalujte a zkuste se z toho vysekat. Řád na vás spoléhá.

Těšit se můžete na zajímavou dějovou linii se stealth prvky. Hra také nabízí alternativní konce. Vše závisí na stavu vašeho bojleru. Pardon. Myslel jsem karmy. Čeká vás také široký sortiment zbraní jako jsou nože, revolvery, pušky, brokovnice a když budete chtít nepřítele roztrhat na kousky, tak je k dispozici díky Alfredu Nobelovi i dynamit. Zbraně si můžete modifikovat a mít u sebe až tři najednou. Další nezbytnou součástí je samozřejmě i plynová maska, protože povrch světa je stále zamořený. Hra běží na vlastním enginu společnosti 4A Games. Těsně před Vánoci nás Epic obdařil prvním dílem série Metro 2033. Dnes nám nadělil druhý díl. Dočkáme se i pokračování v podobě titulu Metro: Exodus? Nechme se překvapit.

A co nás čeká příští týden

Dne 11. února se můžeme těšit na další hru zdarma. Po dnešní nadílce se zdá, že Epic zase malinko ubere. Bude na nás čekat retro vesmírné RPG Halcyon 6 Starbase Commander. Tato tahová hybridní RPG gamesa od společnosti Massive Damage, Inc získala dosti rozporuplná hodnocení od kritiků. Byl chválen její herní koncept, ale kritizován její pomalý postup.

Hra se zaměřuje na prvky budování základen, taktického boje a také s velkým zaměřením na příběhovou linku. Je na vás, zda se vám podaří vybudovat síť základen, posbírat dost zdrojů a porazit vesmírné piráty a mimozemštany. Kritik Adam Smith označil tuto hru za zajímavou, ale směs žánrů k sobě moc nesedí. Nicméně já jsem zvědavý na mimozemšťany. Ty označil jako nebezpečné, ale i trochu roztomilé.

Jestli máte rádi retro a chcete si udělat další vzpomínku na mládí, co třeba při čekání na Halcyon 6 zkusit Narita Boy.

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button