NovinkyPS4PS5

Hráči bombardují Gran Turismo 7 na Metacritic

Závodní novinka Gran Turismo 7 se necelé 4 týdny po vydání potýká s problémy na herních serverech a tak musely být na dva dny vypnuty. Tyto dva dny vývojáři využili na odstranění těchto problémů. Toto a také množství mikrotransakcí ve hře mělo za následek masivní review bombing ze strany hráčů na serveru Metacritic.

Tento review bombing měl za následek obrovský pokles průměrného hodnocení hry. V době psaní článku pak zůstává velmi nízko na průměrné známce 1.8. Hráči si pak ve svých hodnoceních stěžují na snížené odměny za jednotlivé závody. Dále také na dlouhé trvání oprav hry a nemožnost prodávat svá auta na tržišti ostatním hráčům. Kromě tohoto je také vysoká nespokojenost s nutností internetového připojení pro hraní Gran Turismo 7.

I když lidé většinu negativních hodnocení napsali v době odstávky serverů Gran Turismo 7, pokračují i poté co je hra zpátky online. Dalším nešvarem hry jsou podle velké části uživatelů přemrštěné ceny prémiových vozidel ve hře. To má za následek utrácení peněz za mikrotransakce v AAA titulu jakým Gran Turismo 7 je. Tento fakt se pak vyjeví ještě víc po tom co zjistíte, že studio Polyphony Digital, které za titulem stojí rapidně snížilo odměny za vyhrané závody. Toto pak v hlavě hráče působí potřebu utratit peníze za mikrotransakce, protože přece ten samý závod nepojede dvacetkrát. Otázkou je, jak dlouho to bude lidi bavit nebo to naopak spoustu „jezdců“ může odradit hned na začátku.

Otec série Kazunori Yamauchi pak v reakci na tyto komentáře na adresu hry řekl, že je důležité, aby hra odrážela vzácnost a cenu těchto vozidel v reálném světě. Jejich naceňování pak považuje za důležitý herní element.

Autoři slibují, že nadcházející herní události a nový obsah tyto problémy pomohou vyřešit. Hráči se, ale i tak stále ozývají, že nedostali hru v jakou doufali.

Zdroj
Foto: Polyphony Digital

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button