NovinkyPCPS4Xbox One

CD Projekt Red se veřejně omluvil za stav konzolových verzí Cyberpunku 2077

Cyberpunk 2077 – hra snad ještě kontroverznější než The Last of Us: Part II. Vydání bylo očekáváno už od roku 2013, hype byl hmatatelný, zklamání bylo nepřípustné. V den vydání se hráči a verze hry rozdělily na dva tábory. PCkáři mohli být v klidu a užívat si všechny dokonalosti, které hra nabízí. Konzolisti? Ehm..ti docela utřeli..

CD Projekt Red neschoval hlavu do písku!

V CD Projektu si samozřejmě situaci moc dobře uvědomují. Od releasu hry makali na updatech, aby bugy co nejvíce vyladili. Bohužel konzolové verze jsou tak rozbité, že dokonce došlo ke stažení jejich digitálních kopií z oficiálních obchodů. A protože vyladění game breaking bugů bude asi chvíli trvat, rozhodl se CD Projekt Red vydat oficiální prohlášení a jejich pohled na věc.

V zásadě ve videu jasně přijali zodpovědnost za release rozbitých verzí hry. Celý leadership si přeje, aby gaming komunita neobviňovala samotné vývojáře. Rozhodnutí o releasu přišlo z vyšších míst. Dále shrnuli, že si přáli, aby hra vypadala na PC absolutně úžasně a dle toho poté odvedli slušnou práci pro konzole, vědomi si však hardwarových rozdílů obou platforem. Na celé prohlášení můžete mrknout na videu.

V každém případě, tento krok je pro mě osobně úžasným vystoupením vývojářů. I když to může být jen mediální masírka, ukázali hráčům, že jim záleží na jejich produktu. Že to není jen money making release ale přejí si, aby si hráči hru užili jak jen to jde. Teď nezbývá jen čekat jak se jim optimalizace povede a i starší konzole se s tak masivní gamesou popasují.

V každém případě, pokud koupi teprve zvažujete, mrkněte na naší recenzi.

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button