NovinkyNovinky HW

Když se dva perou…

V uplynulém týdnu jsme se dočkali dlouho vyhlížených next-gen konzolí v podobě PlayStation 5 od tokijského Sony a redmondský Microsoft pak představil své Xbox Series X a Series S. Mezitím, co se dva perou, v japonském Kjótu se směje ten třetí – Nintendo. A jak už u Nintenda bývá zvykem, zvolilo si cestu sobě vlastní. Kašle na SSD disky, 4K při 120 snímcích a podporu ray-tracingu. Místo toho nabízí hodiny s Mariem. Cože?

Seznamte se s Game & Watch: Super Mario Bros, roztomilým hand-heldem a předchůdcem Game Boye, uvnitř kterého najdete tři předinstalované hry, a sice Super Mario Bros, Super Marios Bros 2 (u nás známou spíše jako The Lost Levels). Trojici pak uzavírá hra Ball, původně vydaná na počátku osmdesátých let.

Konzole je vybavena barevným a dostatečně jasným displejem, za zmínku stojí také velmi příjemný D-pad. Naopak chybí většina tradičních prvků, jako wi-fi, bluetooth, takže veškeré soustředění můžete (musíte) upřít na samotné hraní. Jedinou “vychytávkou” jsou zde hodiny, mezi nimiž a hrou lze přepínat dvěma oddělenými hardwarovými tlačítky. Vkusné barevné provedení pak vychází z původních japonských Famicom konzolí.

nintendo_game&watch

Od Nintenda se nepochybně jedná o odvážný krok, obzvláště v současné době, kdy jeho konkurenti vypouští do světa své bestie nové generace. Zajisté si tím ale získává fanoušky nové a utvrzuje v sympatiích ty současné. Ne vždy se ale Nintendo setkalo s úspěchem, příkladem buď Wii U. Naopak Switch je ve Spojených státech již 23 měsíců v řadě nejprodávanější konzolí a její Animal Crossing: New Horizons, se pyšní prodejem 26 milionů kopií.

Konzoli můžete ve většině tuzemských obchodů koupit za necelých 1600 českých peněz. Alespoň si tak zkrátíte čekání na 4K Switch.

Jarda "prank" Strejc

IT Worker • Gamer • Writer • Father

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button