NovinkyTip na víkend

Co dělat o víkendu? | Gamesmag Tip

Venku je sice dneska teplo, ale na plavky to není. Zítra možná už bude kosa a stejně máte sedět doma. A co lepšího než doma hrát deskovky. Jednu takovou hodně známou vám dneska představím. Jelikož je to naše oblíbená rodinná hra. Gloomhaven. Dlouhou dobu jednička na boardgamegeeku.

Ale zpět ke hře. Gloomhaven je masivní kampaňová hra pro vás a vaše kámoše, rodiny, maminy, tatiny a jiný lidi, kteří sedí doma na zadku. Je to parádní kombinace všeho co od hry můžete chtít. Nejsou tu kostky na boj. Hrdiny odemykáte postupně. Probíjíte se kampaní, která má větvení. Dosahujete úspěchů a řešíte osud světa. Ale to není všechno. Celé je to zabalené do asi 7 kilové krabice štěstí, kterou když otevřete, tak jste jako v ráji. Kartičky, žetony, figurky, příběh. To je to co potřebujete.

A kdybyste ji náhodou neměli doma. Hra je i na Steamu v PC grafice za docela rozumnou cenu. Neváhejte a vyzkoušejte to. Stojí to za to, protože takhle supr hru jste jistě dlouho nehráli. A pravidel se bát nemusíte na zatrolenkách je odkaz na video, které vám to přehledně vysvětlí za hoďku.

Takže strejda Ghost doporučuje: “Zůstaň doma a hrej hry, aspoň neuděláš nějakej průser.”

Lukáš Haládik

Game designer, hráč, nerd, geek a všecko k tomu. Píšu, protože mě to baví.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button