HardwareNovinkyRecenze HW

Genesis Thor 200 – hybrid, který si zaslouží vaši pozornost.│Recenze

Tahle klávesnice není na našem trhu žádnou novinkou. Přesto se mi dostala do ruk až teď. Vtipné je, že jsem většinu času používal mechaniku. Takže mi hybrid není cizí. Ale od doby, kdy jsem přešel na laptop, nebyl velký důvod mít klávesnici. Až mi začalo vadit psaní na laptop klávesnici. A nejen to. Zkoušeli jste někdy hrát valorant na laptopu? Nebo třeba jen nějakou strategii? Hrůza a děs.

Nicméně hybrid jsem ještě neměl. Tahle klávesnice slibuje 3 – 3,8 mm vzdálenost úderu se silou 60 G a odezvou 8 ms. Byl jsem zvědavý jak se to projeví v praxi protože takové čísla ani nejsem schponý prověřit bez použití moderní technologie. Samplovací frekvence je na 1000 Hz podle oficiálních stránek výrobce. A skutečně musím říct, že jsem se v průměru dostal na těch 8 ms celkem bez problémů. odezva je suprová, ale musíte se smířit s vyšší hlučností jako tomu je u mechanik. Sice je Thor hybrid, ale zní jako mechanika. Ne tak hlučná, ale přesto to cvakání je tam.

Nevím nakolik hráči oceňují svítící blbinky, ale je fakt že Thor nabízí devět různých stylú podsvícení včetně reakce na dotek a zvuk. Docela sranda si s tím hrát. Taková malá domácí diskotéka. Ale je fakt, že RGB podsvícení vypadá hezky a světla jsou jasné. Potěšila mě i rychlá výměna kláves WASD za šipky. To sice není nijak převratná funkcionalita, ale není na to potřeba žádný software, což je vždycky fajn.

Klávesnice je vybavená i dvouportovým USB hubem a připojením na sluchátka a mikrofon. Fajnově to zjednodušuje připojení. Co mě hodně potěšilo je anti-ghosting na 15 tlačítek – úplně to pro moje hraní stačí a s cenovkou kolem 900 – 1000 CZK je to paráda. Celkově jsem si to hraní užil na jedničku. Co se týká psaní, tak přechod na vyšší zvidh zabral pár dní, ale ruce nebolely. Snad jedinou chybkou je umístění FN tlačítka a vypínámní podsvícení pod pravou rukou. Obě tlačítka leží vedle sebe a nejednou jsem si omylem vypnul podsvícení.

Děkuji našim partnerům z Genesis za poskytnutí hardwaru. Jestli vás klávesnice zaujala mrkněte na https://genesis-zone.com/ kde najdete další i vymazlenější produkty za supr ceny.

Verdikt

Materiál - 80%
Zpracování - 80%
Funkcionalita - 95%

85%

Skóre

Thor je sice na spektru Genesisu v nižší polovině, ale rozhodně to není žádná odbytá klavesnice. Poslouží parádně a posvítí barevně, co víc si přát. Za mě spokojenost.

User Rating: Be the first one !

Lukáš Haládik

Game designer, hráč, nerd, geek a všecko k tomu. Píšu, protože mě to baví.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button