NovinkyPC

E3 2019 – Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 – gameplay!


Jak dlouho to je? 15 let? Ano dlouhých 15 let jsem čekal (a určitě nejen já) na pokračování jednoho z nejlepších RPG, které kdy spatřilo světlo světa. Vampire the Masquerade Bloodlines, hra která v roce 2004 kompletně změnila pohled na akční RPG svým neskutečně propracovaným systémem questů, soubojového systému a dopadu vašich rozhodnutí na celý příběh. Hra která se stala kultem, který se drží do dnešního dne. Dosáhne její nástupce alespoň polovičního úspěchu?

Jak to tak vypadá tak minimálně dosáhne a možná, že ho i překoná. Nechci znít příliš optimisticky, ale to co jsme mohli vidět na letošní E3 je totiž přesně dle mých představ. Paradox Interactive si očividně dělali poznámky a Vampire the Masquerade Bloodlines 2 vypadá jakoby vypadl z oka svému předchůdci. Tedy až na to, že vypadá samozřejmě razantně lépe díky posunu technologií za posledních 15 let (co vám sakra trvalo tak dlouho?!).

Můžete se ostatně přesvědčit i sami, díky přiloženému gameplay traileru. Ten nám ukáže docela dost nových upířích schopností, vlastnosti hry, ale i část příběhu a nové herní mechaniky. Jednou z nich je tzv. systém “Resonance” – upíři mohou vidět emoční rozpoložení lidí a mohou se těmito pocity nasytit. Díky tomu se samozřejmě stanete dočasně silnějšími a dá se tak říct, že se jedná o jistou formu buffu.

Brian Mitsoda, jedna z osobností stojících za původním Vampire the Masquerade Bloodlines je naštěstí i jedním z těch, kteří dohlíží na to, aby pokračování bylo ve stejném duchu jako jeho předchůdce. Byly jsme tedy ujištěni, že se dočkáme i systému “Maškarády – Masquerade a opět budeme balancovat mezi lidstvím a hranicí oddání se zvířecím pudům.

Uvidíme tedy jak se vše vyvine, ale už teď se nemůžeme dočkat dalších detailů o hře.

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button