ExkluzivněKnihyNovinkyTéma dne

Co chystá Planeta9?

Jedna z misí menšího, ale pro nás o to významnějšího nakladatelství Planeta9 je objevování neznámého. Do toho “neznámého” samozřejmě patří nové knihy a autoři o kterých nebylo v systému zatím moc slyšet, ale i přesto jsou inspirativní, zábavní, originální a sem tam i divní.

Planeta9 stojí na čtenářském vkusu dvou lidí z nichž jedna je Veronika, která píše na na stránkách Planety9 veškeré články. Jedním z nich je i článek týkající se připravovaných titulů, které planeta připravuje k vydání v tomto roce a musíme uznat, že se jedná o velice zajímavé kousky. Pravděpodobně nebude vadit, když budu Veroniku citovat:

Největší gravitační, i jiný potenciál, má kniha Hrdinové umírají, mix sci-fi a fantasy světa. V tom prvním je perfektně promyšlená kastovní společnost, která je znuděná a ukájí se dekadentní zábavou. V tom druhém jednají, bojují, intrikují, a milují, hrdinové jako z osmdesátkového filmu o Conanovi, který natočil David Fincher. Jestli dosud nejste obeznámeni s personifikací osvíceného diktátora, zde se vám jí dostane vrchovatě. Proti němu stojí náš hrdina. Náš Hrdina. Budete ho obdivovat, milovat a nenávidět. Budete chtít být jako on.

Pak se v naší soustavě zjeví Znamení Štíra. V tomto díle není jeden zvrat na konci, jak velí dobrá tradice, ale – několik zvratů v několika dějových liniích. Budoucnost podle Gavina Smitha je hluboce zneklidňující a stejně tak lákavá. Sekunduje jí zdatně výprava do minulosti, která plave v krvi Piktů. Jejich vlastní, i cizí. Nad tím vším se vznáší post-humanoidní civilizace v budoucnosti velmi, velmi vzdálené.

Nakonec to bude neuvěřitelné dobrodružství města Mordew. Vypadá to tam na první pohled pohádkově, Opak je pravdou. Neuvěřitelně brutální a krutá realita obestírá celé město. Kniha je nádherná a niterná, a skvěle napsaná viktoriánská gotická fantasmagorie.

Jen doufáme, že neskončíme celoplanetárním bankrotem.

Abyste si ale nemysleli, Planeta9 nechystá na tento rok vydání jen těchto tří knížek. Dočkáme se i dalších kousků. Konkrétně se jedná o:

STAV //PŘEKLÁDÁ SE

STAV //PŘEKLÁDÁ SE

  • Znamení štíra
  • Propast na konci snu

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button