HryNovinkyPC

LoL: Plány v předsezóně 2021

Před pár dny nám Riot nadělil další novinky. Tentokrát ale ve světě League of Legends. Ano, jsou to plány pro herní systém v předsezóně 2021. Možná je divné mluvit o předsezóně v červnu, ale Riot chce začít tuhle konverzaci co nejdříve, abychom měli dost času se připravit a dát jim zpětnou vazbu.

Rozhraní obchodu

Každý kdo hrál někdy League of Legends může dosvědčit, že některé itemy jsou solidní a dobře navrženy. Jedna z hlavních filosofií Riotu je zachovat ty nejlepší části systému, proto chtějí využít oblasti, které nenaplňují svůj potenciál. Pokud jde o změny, odhaduje se, že se třetina systému zachová, další třetina se vylepší a poslední třetina systému bude zcela nová. Tudíž můžeme čekat, že některé itemy zmizí.

Prvním krokem bylo nastavit a zdokonalit stanovisko vůči tomu, co by měli itemy pro hru dělat a jak by měl vypadat ideální systém. Pár věcí vychází Riotu výborně, ale některé si vedou velmi zle a právě to chtějí vývojáři napravit. Teď se ale pojďme podívat na další plány.

Cíle pro tuto předsezónu

Díky porozumění vlastním nedostatkům a systému si Riot stanovil tyto cíle:

  • Nákup předmětů musí být opravdu svižný a intuitivní, tudíž nestrávíte více než pár vteřin v obchodě.
  • Za každou postavu si můžeš vybrat, jaké itemy postavíš a díky tomu můžeš dělat strategická rozhodnutí v každičkém zápase.
  • Tvůj build by měl umožnit způsoby, jak ovládnout tvou postavu.
  • Předměty by měli vypadat velmi silně a atraktivně, díky tomu by sis měl obohatit představu o tvé postavě.
  • A poslední… Ikonické itemy by měly zůstat, tak se nemusíš učit nic od začátku.

Ladění každého předmětu

Kromě cílů pro celkový projekt, si Riot stanovil i pár zásad, který by měl každý item splňovat.

Každý item má mít přesný a jedinečný účel, který ho bude vyčleňovat z ostatních možností v obchodě. Itemy se dají rozdělit do dvou skupin. A to do situačních a must have itemů, takže záleží na tobě, co v jaké situaci koupíš. Našetřil jsi 1000 goldů, půjdeš back a koupíš si Pickaxe nebo zůstaneš a nafarmíš si na B.F. Sword? Když jsi tank a prohráváš svou lajnu proti ápečku, které je ovšem jediné v nepřátelském týmu, koupíš si radši magic resist nebo armor? Tyhle rozmanitosti a příležitosti by totiž měly v předsezóně lépe fungovat.

Aktualizace obchodu

V neposlední řadě se podíváme na rozhraní obchodu. Vizuální, ale za to i mechanická vylepšení, to jsou jedny z nejhlavnějších aktualizací v obchodě.

Doporučené předměty

Doporučené předměty jsou většinou pro nováčky, ale občas i pro pokročilé. Poukazují ti na nejlepší možnosti, co bys měl na danou postavu koupit. Ovšem někdy tyto doporučené předměty nefungují, jak by měly. Právě lepší doporučení je jedna z hlavních plánů, co by se mělo v obchodě změnit. Podle všeho by se ti doporučené itemy v obchodě měly měnit podle fáze hry a dokonce i podle toho, jak se ti zrovna daří a proti čemu zrovna hraješ. Cílem této aktualizace je pomoct hlavně nováčkům.

Všechny předměty

Všechny předměty jsou pro pokročilé hráče, kteří už znají obchod nazpaměť. Takže chceš všechny předměty na jednom místě, ať máš k nim rychlý přístup.

Vývojáři samozřejmě myslí i na zkušenější hráče, díky tomu chtějí udělat místo v obchodě, kde budou všechny itemy rozmístěné logicky a nebudou se vůbec přesouvat. Alespoň si procvičíš mozek a budeš vědět, kde se každý předmět nachází.

Tohle je kousek chystaných aktualizací v předsezóně 2021, tudíž se máme ještě na co těšit!

TheKrysaa

Hráč celým svým srdcem i duší. Miluji knížky, videohry, filmy a sport.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button