NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Sci-fi RPG Dolmen se dočkalo data vydání

V prosinci minulého roku jste si akční RPG Dolmen mohli sami vyzkoušet. Nyní, o tři měsíce později známe oficiální datum vydání a vývojáři z Massive Works nám k němu přidali i reveal trailer. Pojďme si tedy společně shrnout, co všechno o chystané novince víme. Dolmen je akční RPG z pohledu třetí osoby zasazené do futuristického, ale hlavně hororového prostředí. Vyjde na skoro všechny platformy. Konkrétně na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X a PC. Jeho datum vydání je naplánováno na 20. května 2022.

Velkou inspirací pro tuto sci-fi rubačku je, jak již bylo mnohokrát zmíněno, slavné Dark Souls. Mechaniky boje, ukládání i vyprávění příběhu jasně odkazují na sérii Souls her. Ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o sci-fi, dočkáte se velké variability soubojů, díky používání jak klasických chladných zbraní (meče, kladiva atd.), tak zbraní střelných. Dolmen klade velký důraz na střídání soubojových taktik. Hodně se též mluvilo o nutnosti přemýšlet nad vylepšeními vaší postavy, ale i zbraní. Ty mají k dispozici různá bonusová poškození (jed, oheň, led) a i nad tím je tedy potřeba přemýšlet.

Z čistého výčtu informací mi osobně Dolmen připomíná nedávno vydaný Elex II. Otázkou je, jestli mu bude důstojnou konkurencí. Něco by vám ale mohli napovědět i naše vlastní dojmy z hraní. Jak se na tuto souls-like novinku těšíte? Dejte nám vědět.

Zdroj
Foto: Massive Work Studio

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button