IndieNovinkyPC

ARTIFICIAL – vyzkoušejte slovenskou indie puzzle hru inspirovanou Portalem

Hra ARTIFICIAL od slovenského indie vývojáře Ondreje Angeloviče je v demoverzi dostupná zdarma na Steamu. V této podobě vyšla v rámci již ukončeného Steam Next Festu. Konkrétně se jedná o puzzle hru z pohledu první osoby na způsob Portalu. Plná verze hry by měla vyjít do začátku druhé poloviny letošního roku a aktuálně ji má ve wishlistu na Steamu přes deset tisíc lidí.

ARTIFICIAL nabídne tří až pětihodinový příběh, který se odehrává v podzemní kolonii na asteroidu 2031 XT. Cílem je probrodit se skrz veškeré překážky, lasery a turrety a zjistit, co se v kolonii stalo. Demoverze ukazuje především zajímavou grafiku hry a její provedení z hlediska gameplaye. Po odehrání intra hráče přesměruje do pozdější části hry, ve které ukáže své různorodé mechaniky. Mezi ně patří například zvedání a házení povalujících se předmětů, rozbíjení zámků a ničení turretů.

Autor jednu dobu pracoval také v Keen Software House, soustředí se ale primárně na vlastní hry. Kromě ARTIFICIAL má za sebou City Climber, anebo třeba pětiminutovou minihru The Flood. Vývoj svých her streamuje Angelovič na Twitchi. Zároveň je aktivní na Discordu, kde se můžete také zúčastnit testování.

A jestliže jste fanouškem indie her, tak si nenechte uniknout výběr těch nejzajímavějších, na které v roce 2022 čekáme.

Zdroj
Foto: Steam

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button