NovinkyPS4PS5VR

Jak vypadá PSVR 2?

Poslední dobou bylo v oblasti virtuální reality poměrně ticho. Pokud tedy vyloženě nevyhledáváte tento obor a nemáte ve svém feedu každou jednu aktualitu, která na VR vyjde, asi jste nic převratného neviděli. Nicméně stále platí, že VR patří mezi nejlépe rostoucí herní odvětví a svůj podíl na tom nese také Sony se systémem PlayStation VR. Od vydání next-gen konzolí se mluví především o tom, jak bude vypadat druhá generace PSVR. No a konečně vám to můžeme ukázat. Sony se totiž konečně pochlubilo s designem PSVR 2.

PSVR 2 přinese nové ovladače

První obrázky nové virtuální reality z dílny Sony se konečně objevily na internetu. Hlavních změn doznaly ovladače. Aby taky ne! Vždyť jste na současném PSVR mohli hrát s move ovladači z PlayStation 3. Jako to je docela cool využití, dneska už historických relikvií, ale moderní technologie chtějí a hlavně nabízejí takové využití, že to byla strašná brzda. Naštěstí to v PlayStationu vědí a své ovladače od píky přepracovali. Headset taky doznal pár změn a skoro kopíruje design nových ovladačů. Vše je hezky kulaté, dynamické a bílé. Na první pohled poznáte, že se jedná o příslušenství z rodiny PlayStation 5.

Nastavení headsetu zůstává, ovladače se posouvají

Jestliže se vám původní verze headsetu líbila především díky tomu, jak dobře jste si jej mohli na hlavě upravit, druhá generace, tedy next-gen generace virtuální reality od Sony, je ještě lepší. Při vývoji nového headsetu Sony zachovalo původní vlastnosti a jeho vylepšení se tak týkají především uhlazeného vzhledu. Headset by měl být ale i o něco lehčí. Velkým přínosem je nový průduch, který zabraňuje mlžení brýlí při delším hraní.

Největší změnouncelého PSVR 2 jsou ale ovladače. Už z fotek je vidět, že nám přinesou podobný design, jako je tomu u konkurenčních společností. Zaoblené tvary, které přesně padnou na ruku a tlačítka umístěná tak, aby hraní bylo co nejvíce přirozené. Očekáváme podobnou haptickou odezvu trigerů jako u DualSense a další featury, které k next-gen konzolím patří. Posledním, velkým oznámením je, že PSVR 2 podporuje zobrazování ve 4K HDR. Kdy nová virtuální realita vyjde, za jaké peníze a kdy se můžeme těšit na to zahrát si na ní doma, si ještě musíme počkat.

Zdroj
Foto: Archdaily

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button