EsportNovinky

ESL a DreamHack se spojí v ESL Gaming!

Jedni z největších organizátorů esportových eventů – ESL a DreamHack – se spojí dohromady! Většinový podíl obou firem koupila v roce 2015 švédská Modern Times Group. Nová společnost bude nést jméno ESL Gaming. DreamHack bude stále názvem pro herní festivaly napříč Evropou a Severní Amerikou, které ale budou řízeny právě ESL Gamingem. Ten bude veden dvěma CEO z ESL Ralfem Reichertem a Craigem Levinem, CEO DreamHacku Marcus Lindmark zůstane přímo u samotných festivalů.

DreamHack vždy seskupoval komunity a vytvářel úžasné herní zážitky pro fanoušky z celého světa. A to se nezmění – spojením našich sil s ESL může pokračovat růst těchto eventů do něčeho ještě báječnějšího. Vždycky jsme měli co nabídnout, ať už pro nováčky, anebo pro skalní účastníky, sjednocením všeho herního pod jednu střechu. S pomocí ESL budeme moci nabídnout vhodnější přístup k jak našim komunitám, tak k našim partnerům napříč všem regionům prostřednictvím řady herních a esportových příležitostí. Budoucnost gamingu se tvoří právě teď, a my jsme rádi, že můžeme tuto budoucnost vytvářet spolu.

Marcus Lindmark

Modern Times Group sice obě firmy v podstatě vlastnila pět let, ale po celou dobu byly řízeny odděleně. Zatímco se ESL zaměřovalo na své Intel Extreme Masters, ESL One eventy, a další turnaje, DreamHack se zajímal spíše o festivalový prostor. V posledních pár letech však začaly sdílet více a více zdrojů a začaly na sobě být čím dál závislejší. Spojení dohromady se stávají největším organizátorem turnajů v esportu. Přední vlastností také je, že nejsou vlastněni ani herním vývojářem, ani profesionálním týmem. To je činí relativně nezávislými. Také proto se zaměřují na tak obrovské spektrum her, od CS:GO, přes SC2, Hearthstone, až po Rainbow Six: Siege.

Přes maximální spolupráci a kolaboraci, a spojením některých z nejlepších kreativních a vizionářských herních myslí v oboru, budeme společně pokračovat v inovaci, která nás pohání díky nejvýjimečnějším produktům a eventům. Naši partneři budou mít mnohem více příležitostí se s námi zaangažovat, a to díky široké nabídce napříč všemi levely esportu, a všemi aspekty gamingu. A našim fanouškům nabídneme jedny z nejobsáhlejších esportových a herních zážitků.

Craig Levine

Zástupce ESL Gaming také prohlásil, že budou nuceni provést jisté personální změny. Ty prý nebudou následkem spojení, ale výsledkem restrukturalizace za účelem optimalizace provozního modelu. Zároveň se tak bude dít kvůli dopadům pandemie, počas které se zisk Modern Times Group snížil až o 18 %.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button