NovinkyPCTOP žebříčky

Nejočekávanější PC hry roku 2022 – Top 7

Letošní rok bude hrami velmi nabitý! Kromě plánovaných titulů se konečně dočkáme i těch, které se kvůli problémům s pandemií odložily. Na které se ale hráči těší nejvíce? V tomhle žebříčku uvedeme sedm nejžádanějších her roku 2022 podle platformy Steam. Protože ale ne všechny PC hry vychází na Steamu, přidám na závěr taky výběr těch největších her z ostatních platforem, zejména tedy z Epic Games.

Starfield | TOP 7

Očekávaný titul od Bethesda Game Studios, tvůrců Skyrimu nebo Falloutu. Starfield přinese úplně nové universum, a to doslova. Tohle open world RPG se bude totiž odehrávat ve vesmíru. Hráč jej prozkoumává cestou k úkolu, jehož výsledkem má být odpověď na největší záhadu lidstva. Zároveň je Starfield důvodem, proč ještě nemáme další díl Elder Scrolls. Datum vydání je 11. 11. 2022.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl | TOP 6

Slovanská srdce plesají při vzpomínce na původní díly S.T.A.L.K.E.R. A předloni jsme se dozvěděli, že přijde pokračování. Na minulé E3 vývojáři zveřejnili další detaily – systémové požadavky a datum vydání, které ustanovili na konec letošního dubna. Nedávno jej ale přesunuli až na 8. prosince, což je aktuálně oficiální datum vydání.

Podle předběžných ohlasů se pokračování neuvěřitelné podobá na původní díly. Hráč se stane součástí obřího radioaktivního světa, který může procházet jak se mu zachce. K dispozici je ve třech edicích v cenovém rozmezí od 60 do 110 eur. Kromě Steamu vyjde taky na Epicu a Xbox Game Passu.

Total War: WARHAMMER III | TOP 5

Poslední díl z trilogie Warhammeru, co víc k tomu dodat. Grand Strategy, která oproti minulým dílům přinese mnohem více hratelných frakcí, herních módů. Dokonce se konečně ve hře objeví království Kislev. Za cenu 60 eur si budeme moct zataktizovat už 17. února.

The Day Before | TOP 4

Postapokalyptická survival MMO hra, která nabídne open world PvP souboje o přežití. Kromě hráčů se zde ale vyskytují i zombie, které dokáží lootění velmi znepříjemnit. The Day Before vychází 21. června za zatím blíže nespecifikovanou cenu.

Podívejte se na video z gameplaye hry, anebo na reveal toho, jak The Day Before vypadá se zapnutým ray tracingem. Bude zajímavé pozorovat, co se ze hry vyvine – špatný klon Divisionu, anebo brilantně zpracované MMO?

God of War | TOP 3

Proslulá exkluzivka pro PlayStation rozšiřuje svůj záběr a dostává se tak na počítače! God of War je od 14. ledna dostupný za cenu 50 eur. Jedná se o naportovanou verzi čtyři roky staré hry, kterou zpracovala firma Jetpack Interactive.

Hráči se dostanou do prostředí severské mytologie a v roli sparťana, řeckého boha války Kratose se snaží vychovat syna. Situaci sice ztěžuje nehostinné a neznámé prostředí, za to průchod hrou výrazně zlehčuje božská grafika. A že původně vypadala hra fakt jinak.

Dying Light 2 Stay Human | TOP 2

Pokračování slavné zombie mlátičky, na jejíž stoprocentní dokončení bude potřeba investice 500 hodin. To uvedli vývojáři v nepříliš šťastném oznámení, které museli následně opravit. Na dokončení hlavního příběhu vystačí pouhých 20 hodin. Každopádně to znamená, že hra bude disponovat obrovským množstvím vedlejších questů, velkou mapou na objevování a mnoha itemy.

Dying Light 2 Stay Human vyjde 4. února v rozmezí cen od 60 do 100 eur. Kromě zombies láká taky na grafiku, což můžete vidět v traileru se zapnutým ray tracingem. Pokud máte dostačující vybavení, tak hra minimálně kvůli vizuálům za zkoušku pravděpodobně stojí. Ovšem před oficiálním vydáním je vždy těžké soudit kvalitu.

ELDEN RING | TOP 1

Vůbec nejočekávanějším titulem letošního roku je ELDEN RING od studia FromSoftware. Hra na způsob Dark Souls, jejíž scénář z části psal George R. R. Martin – tvůrce série románů Píseň ledu a ohně, na kterých byla založena Hra o Trůny. O to zajímavější by měla být příběhová linie téhle hry.

Obsahově by se mělo jednat o klasickou souls-like hru, což znamená extrémní náročnost, úžasnou možnost přizpůsobení herního stylu, šanci na invazi náhodným hráčem a obří, rozsáhlý svět. Nově ale přibude možnost jezdit na koni. Í-há.

ELDEN RING si budete moct zahrát od 25. února za cenu 60, anebo 80 eur. Ač měl původně vyjít už v lednu, vývojáři se rozhodli datum vydání o měsíc odložit. Zatím se podívejte na patnáctiminutové video z gameplaye hry.

PC hry mimo Steam

Co se dalších her týče, tak už jen do bodového seznamu. Které hry byste doplnili vy?

  • Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction – 20. ledna
  • The Settlers – 17. března
  • Final Fantasy Origin – 18. března
  • Saints Row – 23. srpna
  • Redfall – léto 2022
  • Avatar: Frontiers of Pandora – 2022

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button