NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Ubisoft ukončuje vývoj Hyper Scape

Krátký život battle royale Hyper Scape se blíží ke konci! Jeho vývojář a vydavatel Ubisoft oznámil, že 28. dubna vypne herní servery. Hra byla k mání zdarma na počítačích, PlayStationu 4 a 5 a Xboxu One a X/S. Od ostatních battle royale se odlišovala zejména svou vertikálností a rychlostí gameplaye. Zajímavá byla taky spolupráce s Twitchem, díky níž mohli diváci ovlivnit výsledek streamerova zápasu.

Hyper Scape byl odhalen teprve před rokem a půl, v předloňském srpnu se dočkal vydání. Hra se tak nedožije ani dvou let. Oficiální důvod, proč Ubisoft vývoj ukončuje, neznáme. V minulém roce ale studio opustilo několik významných vývojářů, kteří zformovali vlastní indie studio Monster Closet. Poslední novinka se ve hře objevila v loňském dubnu.

Dalším důvodem, proč hra selhala, může být velmi silná konkurence. Battle royale her je zkrátka hodně. Od Call of Duty: Warzone přes Fortnite, Apex: Legends a Fall Guys až po klasické PUBG Battlegrounds. Samotné recenze hry nebyly nic extra. Hráči si stěžovali na složitost a délku trvání zápasů. I přesto se v betě Hyper Space umístil mezi nejsledovanější hry na Twitchi. Sledovanost si ale neudržel a zanedlouho zapadl mezi podprůměrné kategorie.

Do budoucích projektů si z téhle hry vezmeme zásadní ponaučení, uvedl Ubisoft ve výřečném oficiálním oznámení.

Zdroj
Foto: Ubisoft

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button