NovinkyPCPS5Xbox Series X

Star Wars se rozšíří o další tři herní tituly

Videoherní distributor Electronic Arts (EA) ve spolupráci s Lucasfilm Games oznámil práci na třech nových titulech ze Star Wars franšízy. Kromě pokračování série Star Wars Jedi přibude také strategie a FPS hra. Oznámení zároveň přichází v dobu, kdy EA vyprchává exkluzivita na Star Wars tituly. To znamená, že zanedlouho na trhu uvidíme mnohem více her s hvězdnoválečnou tématikou.

Všechny tři nové hry produkuje studio Respawn Entertainment, které stálo za tituly jako Titanfall 1 a 2, Apex Legends, anebo za Star Wars Jedi: Fallen Order. “Jsme nadšení, že můžeme pokračovat v práci s mimořádně talentovanými tými v Respawnu. Jsou dokonalí ve vyprávení epických vesmírných příběhů s úžasným gameplayem napříč různými žánry,” uvedl místopředseda Lucasfilm Games Douglas Reilly.

Titul, který navazuje na Jedi: Fallen Order, bude opět režírovat Stig Asmussen. Střílečku z pohledu první osoby pak dostane na starost Peter Hirschmann, který v minulosti pracoval na původních Medal of Honor, anebo Star Wars Battlefrontech. Strategie připadne nově zformovanému studiu Bit Reactor. To se skládá z veteránů, kteří pracovali na XCOM hrách.

Tato nová spolupráce staví na základě předchozích úspěchů našeho vztahu s EA, zdůrazňuje důvěru a vzájemný respekt sdílený mezi týmy v EA, Respawn a Lucasfilm Games. S odbornými znalostmi a vášní v rámci každého týmu vytvoříme vzrušující hry pro publika napříč celou Star Wars galaxií. Sean Shoptaw, senior vice president Walt Disney Games

Další Star Wars hry

V roce 2013 podepsalo EA s Disney dohodu o exkluzivitě, která zajistila, že se všechny Star Wars hry budou vyvíjet právě pod EA. Tahle smlouva měla trvat deset let. Je tedy otázkou, jestli už její platnost vyprchala, anebo se ostatní vydavatelé na vyprchání jen připravují. Kromě openworldu od Ubisoftu jsou v plánu hry od Zyngy a Quantic Dreamu.

A pokud se děl se Star Wars tématikou nemůžete nabažit, tak by vám nemělo ujít anime Star Wars: Visions.

Zdroj
Foto: Electronic Arts

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button