NovinkyPCXbox OneXbox Series X

Tým Microsoft Gaming se opět rozrůstá

Po úspěšném dokončení velkolepé akvizice společnosti ZeniMax Media Microsoftem už pár let uběhlo. Nyní si však Microsoft dělá zálusk na další společnost. Opět se jedná o subjekt, který má ve světě videoher zasloužené místo. A v minulosti se pyšnil mnoha legendárními hrami napříč žánrovým spektrem.

Touto společností je Activision Blizzard. Ta stojí za řadou slavných videoherních sérií jako například: Call of Duty, Diablo nebo legendárního Warcraftu a následného obřího MMORPG World of Warcraft. Dohoda stále ještě není kompletní a obě dvě společnosti zatím fungují nezávisle na sobě. Ovšem dle slov obchodního ředitele Microsoft Gaming – Phila Spencera nás po jejím úspěšném naplnění čeká zářná budoucnost se spoustou úžasných her. Dále se Spencer nechal slyšet, že právě Activision je dalším z klíčových hráčů v oblasti Cloudového hraní. S touto myšlenkou Microsoft Gaming pracuje už nějakou dobu a snad se touto akvizicí zase přiblíží svému cíli.

Dále si pak Spencer neskutečně váží všech úžasných lidí, kteří pomáhají tvořit Xbox komunitu. Ať už jde o jednotlivá studia, které se na tvorbě her pro Xbox věnují nebo pak o samotné hráče, kteří tyto hry s nadšením kupují. Proto už nedočkavě vyhlíží až do procesu tvorby her vycházejících pod značkou Microsoft Gaming zapojí studia patřící Activision Blizzard.

Osobně se nemůžu dočkat toho, co nám tato spolupráce přinese. Kromě spousty nových her do Gamepassu doufám trochu i v to, že nový majitel pomůže ve společnosti urovnat některé, ne úplně příjemné záležitosti, které se týkají zejména poměrů na pracovišti. Snad se tak stane co nejdřív a z Activision Blizzard bude zase ta úžasná společnost. Společnost, jejíž hru jsme všichni pokaždé vyhlíželi s nadšením a ne strachem, co z toho zase vyleze.

Zdroj
Zdroj obrázků: Activision Blizzard

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button