NovinkyPCPS4Xbox One

Z CoD Modern Warfare a Warzone zmizelo “Okay” gesto!

V novém mezisezónním updatu do Call of Duty Modern Warfare a Warzone přibylo mnoho novinek! Z těch, které jsou na oficiálních patch notes můžeme vypíchnout například novou mapu a nového operátora. Do Warzone se dostal mód pro 200 hráčů a bylo opraveno mnoho chyb. Jak má však Infinity Ward ve zvyku, pár věcí změnili na tajňačku. Tou nejprovalenější změnou je odstranění “Okay” gesta.

Oficiální vyjádření ještě nezaznělo, ale pravděpodobný důvod je to, čeho se toto gesto stalo symbolem. Na 4chanu v /pol/ se utvořil hoax, který šířil informaci, že jej používají rasisté ke komunikaci. Z 4chanu to přerostlo, dostalo se to do médií a všeobecného povědomí lidí, a “Okay” se doopravdy stalo vyjádřením “bílé síly.”

Infinity Ward se v poslední době ve světle s Black Lives Matter protesty snaží klást větší důraz na boj s rasismem. Kromě tohoto kroku také výrazně zakročuje proti rasistickým nickům a zprávám v chatu. Před měsícem také přidali novou obrazovku s poselstvím Black Lives Matter, která se zobrazí při zapnutí hry.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button