NintendoNovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Roguelike Hades vyhrává literární cenu Hugo

Hry můžou excelovat i v odvětví, do kterého tak úplně nepatří. Letos se mimořádně do Cen Hugo dostala kategorie videohry. Ocenění nejlepší hry roku 2020 tak získala akční roguelike Hades. Mezi nejoblíbenější hry patřil Animal Crossing: New Horizons, The Last of Us: Part 2, Spiritfarer, Blaseball a Final Fantasy 7 Remake. Ceny se předávaly na 79. ročníku Worldconu.

Ceny Hugo se každoročně udělují nejlepším (literárním) tvorbám v žánrech science fiction a fantasy. Letos se ceny předávaly na Disconu III ve Washingtonu D.C., který organizátoři ve World Science Fiction Society odložili kvůli covidu ze srpna na prosinec. Příští Ceny Hugo se budou konat v září, to, jestli tam uvidíme kategorii videoher znovu, ještě nevíme. Další díla, která letos vyhrála, naleznete na oficiálních stránkách Disconu.

Hades je venku už od roku 2019, ale pouze v předběžné verzi. Plnohodnotná hra vyšla na počítače a Nintendo Switch v loňském září, letos na zbývající konzole. Všechna vydání ale zaznamenala enormní úspěch, obdobný jako u ostatních her od studia Supergiant Games – mezi ně patří třeba Bastion nebo Transistor. V rámci Gamesmagu jsme Hades také zvolili jako jednu z nejlepších her roku 2020. Jaké další hry jsme vybrali? Přečtěte si v článku.

Reakci kreativního ředitele Supergiant Games Grega Kasavina si můžete pustit ve tweetu níže.

Nejoblíbenější hry na Hugo Awards (sestupně)

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button