NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Bohemia Interactive představuje svůj nový engine

Bohemia Interactive se řadí mezi největší a nejslavnější herní studia u nás. Každý z nás určitě hrál nebo minimálně zaznamenal alespoň jednu hru z jejich portfolia. V poslední době se věnují především ongoing podpoře pro poslední hru s názvem Vigor. Jak se ale zdá, mají rozpracovaných více projektů a nyní konečně dostáváme první informace o něčem, co není přímo nová IP. Bohemka totiž pracuje na fungl novém enginu pro jejich nadcházející hry. Co si od něj slibují a kdy se můžeme na engine těšit?

Engine s názvem Enfusion Engine

Na svých webovkách Bohemia Interactive zveřejnili zprávu, že světu s potěšením představují svůj nový engine s názvem Enfusion Engine. Jedná se o engine, který od nynějška bude pohánět všechy hry vyvíjené pod studiem Bohemia. Mimo vylepšený audiovizuální vzhled, se nový engine zaměřuje především na využití v multiplayeru, mnohem user-friendly přístupu a především, maximální podpora pro moddaře. Což je vynikající zpráva!

Už od doby vzniku našeho studia, před 22 lety jsme preferovali možnost vyvíjet vlastní hry na našem vlastním enginu. Žádný jiný dostupný engine nám totiž nedovoloval vytvořit a vyvíjet hry tak jak jsme si přáli my. Enfusion je konečně připraven čelit budoucím technologickým výzvám a bez nadsázky bude tvarovat podobu našich budoucích her. Marek Španěl

Vývoj probíhá už 4 roky

Práce na novém enginu probíhají už 4 roky. Práce se rozdělily mezi studia v Praze, Brně a Mníšku pod Brdy. Pokud se vám 4 roky zdají docela málo na vytvoření nového enginu tak vězte, že na pracích je momentálně plně vytížených 30 vývojářů a momentálně neexistuje důležitější projekt než právě vývoj enginu. Důležitý fakt je, že nový engine plně podporuje multiplatformní hraní a dovoluje tak vyvíjet hry i konkurenčním studiím. Pokud by vás zajímaly detailní popisy enginu, na čem přesně funguje a co je na něm unikátní, můžete navštívit oficiální webovky Bohemky. Patříte mezi hráče některých her z českého studia? A co na nový engine říkáte?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button